Zware klus voor Andrea Swagerman in Hoofddorp

25 juni 2013 13:30

Andrea Swagerman won vorig jaar in Hoofddorp als grote outsider. Een jaar later zijn de verhoudingen flink veranderd. Met drie kortebaanzeges op zak en imponerende overwinningen op zo’n beetje alle toppers, is de ruin het te kloppen paard. Toch is een tweede zege op de Kruisweg geen zekerheidje. De trots van de familie Swagerman moet namelijk wel zijn hoofd bij het werk houden.

Bekijk het deelnemersveld.

Te vaak maakt hij nog onnodige fouten. Waar hij tijdens zijn seizoensdebuut in Sassenheim op fantastische wijze de zege binnenhaalde, ging hij vorige week zaterdag in de derde omloop van Warmond oneervol ten onder met twee galoppades. We houden echter vertrouwen.

Confrontaties

Zijn concurrenten kennen inmiddels de kwaliteiten van Andrea Swagerman. Viva’s Limburgia ontdekte ze tijdens de finale van Sassenheim. Blackpearl Trans R verloor in drie confrontaties zelfs nog alle keren. Viva’s Limburgia, zeker met Manon Pools op de sulky een unieke kortebaner, zal echter tot het uiterste moeten gaan om de eerste omloop te overleven. Tegenstander Toulouse eindigde donderdag in Egmond aan den Hoef nog als tweede. De ruin gaf een zeker lijkende overwinning met twee galoppades uit handen. Tien meter voorsprong met succes overleven tegen Viva’s Limburgia lijkt niet onmogelijk.

Blackpearl Trans R liep vorig jaar in Hoofddorp tegen haar eerste nederlaag aan. Inmiddels wordt ze met vijf meter handicap wel vaker geklopt. Tot de kanshebbers hoort ze echter nog steeds. Ook Zero Option Lane heeft het zwaar met vijf meter extra. De galoppades in zijn laatste starts maken het hem er niet gemakkelijker op.

Op dreef

Umberto is de laatste weken goed op dreef. In Zwanenburg werd hij derde, in Warmond vijfde. Steeds zorgde hij voor prachtige sport, waar hij op de beslissende momenten de tol voor moest betalen. Benieuwd zijn wij naar Original Charm en Ruud Pools. De beresterke vosruin eindigde vorig jaar tijdens zijn debuut in Wognum als tweede, maar zoekt sindsdien voortdurend naar die vorm. Wellicht helpt het dat zijn pikeur van toen weer achter hem plaatsneemt.

John de Leeuw wacht nog op zijn eerste seizoenzege. Het zou voor hem extra mooi zijn om deze te behalen tijdens zijn thuiswedstrijd in Hoofddorp. Yankee Attack doet altijd goed mee, maar komt tegen de absolute top vaak net de pure speed tekort. Van Power Hill hadden wij met vijf meter ontheffing meer verwacht. Het zou prachtig zijn wanneer de puzzelstukjes in Hoofddorp eindelijk inelkaar vallen.

ONZE TIP: 1. ANDREA SWAGERMAN 2. VIVA’S LIMBURGIA 3. UMBERTO 4. BLACKPEARL TRANS R
Outsiders: Power Hill en Toulouse

Geen zin in de rij in Hoofddorp? Zet vanaf zaterdagmorgen online in:
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.