Zorgt Iper Flying voor eerste succes Aad Pools?

8 juli 2014 10:28

2014 is nog niet het seizoen van Aad Pools. Waar de trainer en pikeur normaal gesproken de overwinningen aaneen rijgt op de kortebaan, wacht hij dit jaar nog op zijn eerste zege. Iper Flying kan donderdag in Egmond aan den Hoef het tij doen keren.

Bekijk het deelnemersveld.

Twee vierde plaatsen in drie starts, is niet het moyenne dat wij van Iper Flying gewend zijn. De vierde plaats in Assendelft was echter een totaal andere dan die van twee weken geleden in Zwanenburg. In Assendelft was hij duidelijk nog niet op zijn best. Hij sprong gemakkelijk en kwam ook op snelheid tekort. In Zwanenburg gaf hij de uiteindelijke winnaar uitstekend partij. Dat hij in de troostfinale de ontketende Zero Option Lane voor moest laten gaan, was geen schande.

Deze Zero Option Lane is er donderdag ook bij. Maar ja, hoe goed is Zero Option Lane donderdag? De ruin presteert uiterst grillig op de kortebaan. Als hij zijn dag heeft, is hij door niemand te kloppen bewees hij in Zwanenburg. Twee te vroege starts gooiden op de wielerbaan echter roet in het eten. In deze vorm is hij ook donderdag het te kloppen paard. Lindsey Pegram start ook met de teruggekeerde Umberto. De ruin stond lang aan de kant met een blessure. De ruin is een ontketende starter, maar vijf meter geven tegen de toppers is wellicht te veel.

Pikeur in vorm

Pikeur in vorm is Ruud Pools. Met Attila staat hij voor een loodzware opgave om Iper Flying te kloppen. Wij denken dat hij hooguit één ritje kan afsnoepen van de favoriet. Te meer, omdat Iper Flying het gunstige even nummer heeft en daarmee profiteert van de laatste binnenbocht. Wij zien daarom meer in Lovely Lane. De merrie maakte bij haar debuut in Wognum direct indruk door een rit te winnen van de uiteindelijke winnaar Prince of Moor. Daarna sprong ze echter twee keer. In Sassenheim werd ze vierde. Op de ‘Hoever S’ heeft ze voor het eerst vijf meter voorgift. Daarmee zal ze moeilijk te verslaan zijn.

Ook Cunera Beuckenswyk heeft voor het eerst vijf meter voordeel. De merrie doet het leuk in haar eerste seizoen, zonder op te vallen. Die vijf meter voordeel maken haar een gevaarlijke outsider. John Dekker komt ook aan de start met Amalia Beemd. Een snelle merrie. Ze maakt echter te gemakkelijk een fout.

Wie op zoek wil naar een plaats-paard kan terecht bij Ton Jeu en Zenito Hanover. Allebei trouwe kortebaners die op snelheid net tekort komen tegen de top. Als het meezit, is een plek bij de eerste drie mogelijk. Black Beauty Venus heeft de snelheid wel, maar heeft het met vijf meter meer een stuk moeilijker. Stalgenoot Edo Venus heeft in twee starts veel geleerd. Hij heeft veel potentie, maar zal nog verder moeten groeien om te winnen.

ONZE TIP: 1. IPER FLYING 2. LOVELY LANE 3. ZERO OPTION LANE 4. ZENITO HANOVER
Outsiders: Amalia Beemd, Ton Jeu en Edo Venus

Ben je er niet bij in Egmond aan den Hoef, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.