Sterk deelnemersveld voor kortebaan Hoofddorp

7 juli 2022 11:00

De Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp kan trots zijn op het deelnemersveld voor de koers zaterdag op de Kruisweg. Van de zestien paarden waren er drie dit seizoen al eens de beste. Ook staan er drie ex-winnaars aan de start. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De deelnemers van Stal de Groningers zijn logischerwijs de favoriet. Initiatiefnemer Michel Roggen won met zijn paarden dit seizoen al vijf kortebanen. Daarvan komen Panic Launcher en Ronny Brandt zaterdag ook aan de start in Hoofddorp. De eerste is daarvan het meest kansrijk. De merrie heeft met pikeur Mats Wester de klasse om de koers naar haar hand te zetten, maar viel twee weken geleden in Zwanenburg niet helemaal mee. Toen werd ze ‘slechts’ derde.

Ronny Brandt was dit seizoen al eerste en tweede, maar is sindsdien opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. Hiermee was hij nog niet succesvol. Nieuwe troef Happy New Day heeft zich nog niet bewezen, maar lijkt op basis van zijn eerste starts goed genoeg om met een voorgift van vijf meter ver te komen.

Panic Launcher heeft de meeste kansen in Zwanenburg.

Oud-winnaars

Eliot Charisma is de laatste winnaar van de kortebaan op de Kruisweg. In 2019 was hij samen met Lindsey Pegram een klasse apart. De ruin kwam dit seizoen pas één keer aan de start, nadat hij lang aan de kant stond met een blessure. Hij strandde toen in de tweede omloop.

Een jaar eerder was Pegram de beste met Southwind Raptor. Deze combinatie won vorige week in Warmond. Hij gaat nu voor het eerst met leerlingpikeur Marco Spin op pad. Vanwege de coronacrisis organiseerde de Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp vorig jaar op de Renbaan Duindigt. Kelsa Eurpoort en Manon Pools wonnen toen de koers, waarin het Nederlands Kampioenschap op het spel stond. De merrie kwam dit jaar nog niet verder dan één keer de tweede omloop.

Grand-16

In Hoofddorp wordt er gekoerst volgens het principe Grand-16. Dit betekent dat de verliezers uit de eerste omloop zich via een tussenronde alsnog kunnen plaatsten voor omloop twee. Daarna gaat de koers verder met twaalf paarden, zoals gebruikelijk tijdens voorgaande jaren.

Je hoeft zaterdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Hoofddorp Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.