Zes alternatieve kortebanen, start op 10 juli

24 juni 2021 11:50

De eerste kortebaan van het seizoen die wel doorgaat is op zaterdag 10 juli op de Renbaan Duindigt in Wassenaar. In totaal mikken de Kortebaanbond en ZEturf als initiatiefnemers op zes alternatieve kortebanen, vijf keer op Duindigt en één keer op de grasbaan in Emmeloord.

Na de start op 10 juli is Duindigt ook de beoogde gastheer van de kortebaan op donderdag 15 juli, zaterdag 24 juli, donderdag 29 juli en donderdag 12 augustus. Op de grasbaan in Emmeloord wordt gekoerst op donderdag 5 augustus. De officiële starttijd van de koersen op zaterdag is 14.00 uur. Op donderdagen wordt er om 15.30 uur gestart. Het is nog niet bekend of er publiek bij de kortebanen aanwezig mag zijn.

Koersplan

In de uitschrijving van het drafprogramma op de website van de NDR staat vermeld dat er op Duindigt alleen wordt gekoerst op de sintelbaan. De Kortebaanbond wil echter ook organiseren op gras. “Alleen koersen op de sintelbaan komt niet overeen met ons koersplan. We gaan hierover komende week met Duindigt in gesprek”, zegt Gerard Post Uiterweer namens de Kortebaanbond. “Wij denken dat de variatie gras en sintel nodig is om voldoende deelnemers te trekken. Daarnaast willen wij de broodnodige afwisseling in de koersen bieden. Je moet ook nu zorgen dat er voor iedereen in verschillende condities voldoende winkansen zijn.”

Wanneer op Duindigt alleen de sintelbaan beschikbaar is, zoeken de initiatiefnemers naar een alternatief. “We werken aan een optimaal programma voor de deelnemers. Dat is nog harder nodig nu we weten dat ook Stompwijk, Voorschoten, Nootdorp, Santpoort, Beverwijk en zelfs al Purmerend zijn geannuleerd. Een extra koers in Emmeloord zou dan bijvoorbeeld een optie zijn, mits het bestuur daarvoor openstaat.”

Wij denken dat de variatie gras en sintel nodig is om voldoende deelnemers te trekken

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.