Zero Option Lane verdedigt titel in Assendelft

25 april 2013 06:55

Zero Option Lane verdedigt zaterdag zijn titel tijdens de kortebaan van Assendelft. De ruin pakte vorig jaar sterk de winst op de Dorpsstraat en is er ook dit jaar weer bij. Dat hij nu vijf meter extra moet afleggen, hoeft geen probleem te zijn. Vanaf deze afstand won hij in 2012 ook tijdens de slotkortebaan in ’t Zand. Lindsey Pegram is zijn pikeur.

Het maximale aantal van 26 paarden komt aan de start in Assendelft. Blackpearl Trans R is één van de blikvangers. Vorig jaar won zij zes kortebanen en pakte de titel ‘Paard van het jaar’. De merrie start voor het eerst vanaf 305 meter. Trainer en pikeur van het jaar Aad Pools neemt ook Black Beauty Venus mee. Deze Oostenrijkse zwarte ruin won vorig jaar twee kortebanen en eindigde in Assendelft tijdens zijn debuut als tweede.

Hoop van Assendelft

De hoop van Assendelft is gevestigd op Bright Look. Deze ruin komt voor het eerst uit voor Stal Assendelft. Frans van der Blonk, die deel uitmaakt van de enthousiaste eigenarengroep, zit op de sulky. Lang hoeven de bezoekers niet te wachten op de plaatselijke troef. De ruin heeft nummer twee geloot en komt dus al in de eerste rit in actie.

De eerste start op de Dorpsstraat is om 13.30 uur. De finale wordt omstreeks 18 uur verwacht.

Bekijk het deelnemersveld. Later volgt een voorbeschouwing (met beschrijving per paard) met tips.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.