Zero Option Lane stunt in Roden

25 september 2013 18:14

Zero Option Lane heeft verrassend de kortebaan in Roden gewonnen. De zevenjarige ruin met Lindsey Pegram op de sulky versloeg tijdens de finale de grote favoriet Iper Flying. Co Swagerman eindigde als derde, voor Prince of Moor.

De trots van eigenarengroep ‘Vrienden van Wim van Schaik’ kende een gemakkelijke middag op de gezellige Norgerweg. Keer op keer werden zijn tegenstanders uitgeschakeld door galoppades en te vroege starts. Zo bereikte hij zonder ook maar één rit op de proef te zijn gesteld de finale, waar Iper Flying wachtte. De negenjarige ruin maakte wederom een verpletterende indruk, maar was niet bij machte om zijn tegenstander van de winst af te houden. Zero Option Lane passeerde met zijn overwinning de grens van 24.000 euro en mag dus alleen nog maar met een leerlingpikeur vanaf 305 meter starten.

Met zijn tweede plaats schaarde Iper Flying zich in de top van het klassement ‘Kortebaanpaard 2013’. Co Swagerman pakte met zijn derde plaats in Roden twee waardevolle punten en nam de leidende positie over van Blackpearl Trans R. Iper Flying staat nu op een gedeelde derde plaats, met drie punten minder dan de koploper.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.