Zero Option Lane Nederlands Kampioen

6 september 2014 18:38

Zero Option Lane en Jaap van Rijn hebben zaterdag verrassend toegeslagen tijdens het Nederlands Kampioenschap in Voorschoten. De ruin had een dag waarop alles lukte en versloeg zijn tegenstanders steeds met speels gemak. Howings Kumpel, de trots van Stompwijk, werd samen met Wim van Buytene tweede voor Zenito Hanover (Frans van der Blonk) en Chaman Rapida (Ruud Pools).

Het Nederlands Kampioenschap kortebaan liep de afgelopen jaren regelmatig uit op een grote verrassing. Dat was zaterdag niet anders. De favorieten sneuvelden vroegtijdig en outsiders streden om de prijzen. Zo verloor Co Swagerman met de debuterende Thomas Bos van Howings Kumpel in de tweede omloop en ging vlak daarvoor ook Iper Flying eruit tegen stalgenoot Edo Venus.

Grootverdieners

Zero Option Lane, één van de grootverdieners in het circuit, hoorde vooraf niet tot de kanshebbers. De ruin koerst vanwege zijn winsom met een starthandicap van vijf meter en een leerlingpikeur. De negentienjarige Jaap van Rijn heeft sinds een kleine twee maanden de eer om met deze klasbak te starten. Hoewel Zero Option Lane nog regelmatig zijn klasse liet zijn, strandden zijn laatste starts vaak vroegtijdig.

In Voorschoten liet de ruin weer eens zien hoe goed hij is. Achtereenvolgens Cunera Beuckenswyk, Tiberius, Edo Venus, Zenito Hanover en Howings Kumpel hadden geen schijn van kans. Toch werd het nog even spannend toen Howings Kumpel in de finale de leiding nam na een te vroege start van Zero Option Lane. Nadat Howings Kumpel een galoppade maakte in rit twee, besliste Zero Option Lane de kamprit zonder problemen in zijn voordeel.

Gelukkige middag

Howings Kumpel had een gelukkige middag in Voorschoten. Zo profiteerde hij van de moeizame starts van Co Swagerman en volgde na een nederlaag tegen Zenito Hanover in de derde omloop een bijloting. In de halve finale verraste hij de moegestreden Chaman Rapida waardoor hij net als vorig jaar de finale op de Van Beethovenlaan mocht rijden. Helaas voor pikeur Wim van Buytene en zijn Stompwijkse achterban was ook nu de tweede plaats het hoogst haalbare. Leidschendammer Wim van der Mespel werd met Selim vijfde. Voorschotenaar Rob Strik verloor in de eerste omloop van favoriet Iper Flying met Aad Pools.

 

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.