Zephir onttroont Tusee JL in Helmond

30 april 2013 18:27

Zephir en Denise Pennekamp hebben dinsdag de kortebaan in Helmond gewonnen. Op een historische Koninginnedag klopte de combinatie de winnaars van de afgelopen twee jaar, Tusee JL en Aad Pools, in de finale. Arctic Challenge en Cees Imming eindigden als derde voor Vanitas d’Echo.

Net als in Assendelft kende Helmond dezelfde finale als een jaar eerder. Ook op de Kanaaldijk Noord West ging de winst naar de runner-up van 2012. Zephir kon het een jaar eerder van gelijkaf niet winnen van Tusee JL, maar dit lukte met vijf meter voorsprong bij de start wel. Door de winst overschrijdt Zephir de winsomgrens van 18.000 euro en krijgt hij geen ontheffing meer van een leerlingpikeur.

Voor de stal van Cees Imming was er dubbel succes, omdat Arctic Challenge sterk de derde plaats pakte. Vooral de confrontatie met Viva’s Limburgia in de tweede omloop (drie snoeiharde ritten) was om van te smullen. In dezelfde omloop rekende Vanitas d’Echo verrassend af met toto-favoriet Dreamcatcher Venus die in de kamprit in winnende positie door het stek sprong. Vanitas d’Echo wachtte vervolgens het stilstaande nummer en eindigde als vierde.

Reacties volgen woensdag. Omdat Helmond geen kortebaanpartner is, ontbreekt Korte Baanflits.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.