Zenito Hanover test positief na Bemmel

23 september 2013 15:09

Zenito Hanover heeft na zijn overwinning in Bemmel positief getest. Het gevonden middel is Aicar, een hartversterker, en is prestatiebevorderend. Navraag leert dat Aicar een lichaamseigen stof is die een bepaalde norm niet mag overschrijden.

Zenito Hanover kwam 22 juli na de kortebaan van Stompwijk op stal bij Andries en Frans van der Blonk. Na een tweede plaats in Santpoort won Zenito Hanover op 13 augustus (toevallig ook met nummer 13) de kortebaan van Bemmel. De twaalfjarige ruin versloeg die middag Blackpearl Trans R tijdens de finale. De onheilstijding, vanuit de NDR, lag donderdagmorgen net voor de kortebaan van Enkhuizen bij de familie Van der Blonk op de mat. Hoewel het bericht na plaatsing in het officieel bulletin (OB) pas officieel wordt, heeft Stal van der Blonk Zenito Hanover direct teruggetrokken voor de koers op de Paktuinen.

Maatregelen

Frans van der Blonk is geschrokken van het bericht. “Het is een groot drama. Het enige dat ik erover kan zeggen, is dat wij hem dit niet hebben toegediend.” Ook eigenaar Emile Bousie baalt enorm. “Ik snap er niets van. Andries van der Blonk en Frans van der Blonk doen zoiets niet. Met hen ga ik nu overleggen of we overgaan tot een B-staal. Sowieso wil ik weten of de hoeveelheid Aicar in zijn lichaam nog steeds te hoog is, want ik wil donderdag graag met hem starten in Lisse.”

De NDR bevestigt de positieve test van Zenito Hanover. De eventuele te nemen maatregelen zijn nog niet bekend. Deze procedure verloopt via de tuchtcommissie van de NDR.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.