Zenito Hanover teruggezet, Blackpearl profiteert

12 maart 2014 11:32

Zenito Hanover is zijn overwinning in Bemmel kwijt. Na afloop van de koers vorig jaar werd bij de ruin een te hoog gehalte aicar in zijn bloed gevonden. Omdat trainer Andries van der Blonk niet in beroep is gegaan, tegen de opgelegde straf van de tuchtcommissie van de NDR, is de zaak nu afgehandeld.

Van der Blonk kreeg een geldboete van 2.000 euro (waarvan 1.500 euro voorwaardelijk). Tevens is Zenito Hanover zijn overwinning kwijt. Hierdoor is Blackpearl Trans R nu de winnaar van de kortebaan in Bemmel. Victory Boy S en John de Leeuw krijgen de tweede plaats. Het brons is voor Cycloon Frejo en Jolanda van Strien.

Klassementen

Blackpearl Trans R vergaart door haar ‘gekregen’ overwinning twee extra punten in het klassement ‘paard van het jaar’ en gaat Black Beauty Venus voorbij. De merrie prolongeert daarmee haar titel. Black Beauty Venus is tweede vóór Co Swagerman.

Bij de pikeurs zakt Frans van der Blonk (hij reed Zenito Hanover in Bemmel) van de derde naar de vierde plaats, nadat hij vijf punten moest inleveren. John de Leeuw neemt zijn plek over. De kop van het klassement bij de trainers blijft ongewijzigd. Andries van der Blonk blijft nu met vijf punten minder tweede achter Aad Pools.

Bekijk alle definitieve klassementen van 2013

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.