‘Ze heeft wel wat weg van Attila’

6 juli 2014 09:00

Donate Groenhof liet zaterdag een uitstekende indruk achter in Warmond. De vierjarige merrie was op geen foutje te betrappen, vloog steeds van start en toonde veel snelheid. Aan niets was te zien dat de uiteindelijke winnares haar debuut maakte.

 “Ik had haar graag eerst nog een keertje willen werken op de baan, maar het kwam nu met onder andere de uitlotingen en de beschikbaarheid van Ruud Pools zo uit dat we gelijk zouden meedoen”, legt trainer Cees Hetteling uit. “Ik had echter wel veel vertrouwen dat ze het kon. Vorig jaar in Wolvega had zij met startnummer 15 bij de eerste bocht al de kop. Dat zegt veel. Bovendien wist ik dat ze een goed karakter heeft. Ik heb bewust even gewacht om haar in te zetten. Dat hebben wij toen met Attila ook gedaan. Het seizoen is nog lang.”

De vergelijking met Attila, die drie jaar geleden als vierjarige furore maakte op de kortebaan voor de stal van Hetteling, is gemaakt. “Die reed tijdens haar debuut in de eerste omloop in IJmuiden direct tegen Le Dream. Het waren snoeiharde ritten, maar ze verloor wel. Die keer daarna in Santpoort won ze direct de kortebaan. Wat dat betreft kun je Donate Groenhof wel met hem vergelijken, al is ze in tegenstelling tot Attila natuurlijk wel een merrie. Maar ook zij maakt zich niet druk en is trouw.”

Ook winnende pikeur Ruud Pools was onder de indruk. “Dit is een echte. Ze heeft vanmiddag weinig fout gedaan. Alleen in die rit in de tweede omloop tegen Zoe W liet ze zich verrassen. Dat was onervarenheid. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.