Zazou Enzelens wint over 1100 meter

19 april 2016 13:33

Zazou Enzelens heeft maandag in Alkmaar de koers over 1100 meter gewonnen. De tienjarige pupil van trainer Rob de Vlieger bleef met Jan Thijs de Jong op de sulky Asko Bond, de regerend kampioen van Nederland op de kortebaan, een fractie voor. Evison tikte na een onmogelijk koersverloop als derde aan, voor Sierra Angel en Prince of Moor.

Voor Zazou Enzelens was het een tijdje geleden dat hij zich in de winnaarsring mocht melden. De trots van eigenaar Rene Thiele ontwikkelde zich tot een specialist over deze afstand, maar zag zijn vorige deelnames veelal door startfouten de mist in gaan. Dit keer hield hij het hoofd koel en profiteerde vooral van het beulswerk dat Evison verrichtte.

Tweede spoor

De van een blessure herstelde Zweed met Ruud Pools op de sulky wilde na het vallen van de start de leiding nemen, maar Prince of Moor met Rick Wester hield de combinatie in het tweede spoor. De pupil van trainer Cees Hetteling kreeg daarom een loodzwaar parkoers voorgeschoteld en mocht daarom tevreden zijn met een derde plaats. Bij het uitkomen van de laatste bocht nam Zazou Enzelens de leiding over, maar moest hij zich nog flink inspannen om Asko Bond met Wim van der Mespel achter zich te houden.

Tijdens het sprintnummer op het ‘Ovaaltje’ waren alle ogen gericht op Blackpearl Trans R, de wondermerrie uit de stallen van Aad Pools. De merrie startte als favoriet bij het spelende publiek, maar kon die faam niet waarmaken. Bij het vallen van de start sprong ze in een niet te stoppen galop en werd uitgeschakeld. Ook Amiral d’Inverne, de nieuwe kortebaantroef van Stal de Groningers, werd uitgeschakeld na een galoppade bij het ingaan van de laatste bocht.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.