Zazou Enzelens opnieuw de sterkste over 1100 meter

21 oktober 2014 01:03

Zazou Enzelens heeft maandag opnieuw toegeslagen over 1100 meter. De achtjarige ruin was op het ‘Ovaaltje’ van Alkmaar voor de vierde keer dit jaar de sterkste over de sprintafstand. Timmy H met John de Leeuw finishte als tweede, voor Sierra Angel met Rob de Vlieger.

Timmy H, de winnaar van de kortebanen van Heemskerk en Roden, nam na het vallen van de start direct de leiding. In de laatste bocht plaatste Zazou Enzelens zijn beslissende aanval en sloot de koers als winnaar af. Het betekende voor de pupil van trainer Rob de Vlieger, het afgelopen seizoen slechts twee keer aan de start verschenen op de kortebaan en vijfde in Assendelft, zijn vierde zege in 2014 over 1100 meter. Eerder won hij zowel de serie als de finale over deze afstand tijdens de Kortebaandag in Alkmaar én op 19 mei, toen hij Edo Venus achter zich hield.

Timmy H eindigde als tweede, Sierra Angel als derde. Asko Bond (Wim van der Mespel) en Action Invit (John Dekker) maakten de uitslag compleet. Ottimo du Closet, Black Beauty Venus en Yankee Attack werden op het allerlaatste moment geschrapt.

De avond eindigde in mineur. Tom Kooyman kwam tijdens het voorwerk na de zesde koers in volle vaart in botsing met leerlingpikeur Thomas Bos. Laatstgenoemde lijkt ongedeerd, maar Kooyman werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn toestand is op dit moment niets bekend, maar ooggetuigen spreken over ernstig beenletsel. Wij wensen Tom Kooyman vanaf deze plaats, veel beterschap!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.