Zam Avon wint op Victoria Park

24 juni 2012 11:03

Op de kortebaan wil het nog niet vlotten met de paarden van Wim van Buijtene, maar op de langebaan was het zaterdagavond wél raak voor de Brabantse trainer en pikeur. Met Zam Avon (foto) won hij de achtste koers op Victoria Park in Wolvega.

De overwinning van de zesjarige ruin kwam als een donderslag bij heldere hemel. Gelukkigen die de combinatie bij de totalisator winnend hadden gespeeld, kregen hun inzet met bijna 37 tegen 1 terug. Van Buijtene verklaarde tijdens de huldiging dat hij zijn bliksemsnelle pupil blijft inschrijven voor de kortebanen. “Hij moet echter een goede dag hebben, maar dan kan hij ook alle tegenstanders partij bieden”, aldus Van Buijtene.

Kwartet

Lieven de Groote leverde diezelfde avond tijdens de zevende koers een unieke prestatie. De Belgische trainer legde met zijn paarden beslag op de eerste vier plaatsen. Nearque met Rob de Vlieger, in Assendelft eenmalig deelnemer aan de kortebaan, won de koers. Christophe de Groote stuurde Must de Javie naar de tweede plaats, voor Opera de Joss met Kurt Roeges. Lieven de Groote zelf maakte met Magnat Crown het kwartet compleet. “Lieven vertelde mij dat hij wel eens 1,2 en 3 is geworden in een koers”, vertelde de winnende pikeur Rob de Vlieger tijdens de huldiging. “Maar dit is hem nog nooit gelukt.” De Groote liet de kortebanen van Sassenheim en Zwanenburg aan zich voorbij gaan, maar zal, wanneer het kortebaanseizoen in alle hevigheid losbarst en de koersen elkaar in een rap tempo opvolgen, ongetwijfeld weer aan het vertrek verschijnen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.