Yos JE eenvoudig naar de winst in Roden

28 september 2016 18:20

Yos JE en Ruud Pools hebben woensdag de kortebaan van Roden gewonnen. De ruin startte voor het eerst met vijf meter ontheffing en profiteerde daarvan optimaal. Zonder tot het uiterste hoeven te gaan, reed de troef uit de stal van Appie Bosscha naar de winst.

Vorige week in Medemblik had Yos JE zijn mogelijkheden al getoond. De ruin reed op de Nieuwstraat knap naar de derde plaats. Omdat hij na drie starts nog net geen 750 euro had verdiend, kreeg Yos JE na deze koers reglementair een ontheffing van vijf meter. Een buitenkansje voor een paard van dit kaliber, zo bleek. In Roden klopte hij achtereenvolgens Sara Blue Lobell, Ugh de Chesnaie, Telma Laksmy, Zero Option Lane en Casanova. Onderweg verloor hij geen rit en behield steevast een voorsprong van een aantal meter.

Klassementen

Op de Norgerweg werd woensdag ook de strijd om het klassement ‘Paard van het jaar’ beslist. Omdat koploper Barbert na bijloting de halve finale had bereikt, moest zijn enige overgebleven concurrent Casanova de kortebaan op de Norgerweg en Brink winnen om in de race te blijven. In een onderling duel rekende Casanova in de halve finale af met Barbert (de ruin maakte twee galoppades), maar kwam vervolgens in de eindstrijd tekort tegen de ontketende Yos JE. De pupil van trainer Henk Hamming moest daardoor genoegen nemen met zowel de tweede plaats in Roden als het landelijke klassement.

In de troostfinale troffen Barbert en Zero Option Lane elkaar. Beide smaakmakers van het seizoen hadden het beste wel gegeven. Barbert maakte gedurende de middag veel galoppades, terwijl Zero Option Lane steeds moeizamer van start ging. Barbert won uiteindelijk het brons en kon na afloop dus ook gekroond worden tot ‘Paard van het jaar”.

Omzet

Voor de Stichting Volksvermaken Roden was er na afloop positief nieuws te melden. De vele bezoekers hadden in totaal meer dan 30.000 euro ingezet bij de totalisator, een nieuw lokaal record.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.