Yankee Attack slaat ook toe in Santpoort

7 augustus 2014 19:06

Yankee Attack en Jeffrey Mieras hebben donderdag de kortebaan in Santpoort gewonnen. De combinatie was in de finale te sterk voor Iper Flying en Aad Pools. Asko Bond en John de Leeuw grepen het brons. Cunera Beuckenswyk (Caroline Aalbers) eindigde als vierde.

De opkomst van het publiek in Santpoort was massaal. Het publiek stond rijendik en zorgde voor een enorm omzetrecord: € 111.853,00! Jeffrey Mieras had net als vorig jaar (toen won hij met Umberto) de eer om de ereronde in Santpoort te rijden. In zijn eerste start van het seizoen was hij met Yankee Attack oppermachtig. De ruin won net als in Venhuizen en Zwanenburg. Toen was echter Jan Thijs de Jong de pikeur.

Yankee Attack had het geluk dat hij in de vierde omloop zijn krachten kon sparen. Tegenstander Asko Bond ging twee keer van de benen. Iper Flying kostte het veel meer moeite om de eindstrijd te halen. Na in een snoeiharde kamprit favoriet Co Swagerman in de tweede omloop te hebben verslagen, moest hij ook tegen de verrassende Cunera Beuckenswyk in de vierde omloop vol aan de bak. Deze krachten kostten hem de finale. Yankee Attack kwam in de eerste rit achterdraaiend al snel langszij en gaf zijn voordeel van het voordraaien in de tweede rit niet meer uit handen. Onder luid applaus en gejuich reed de combinatie zijn laatste meters.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.