Wybo Lelieveld pakt dagprijs Egmond aan den Hoef

11 juli 2014 08:37

De dagprijs van de kortebaan in Egmond aan den Hoef is een prooi geworden voor Wybo Lelieveld. De Stompwijker scoorde net zoals drie anderen 33 van de maximaal te behalen 37 punten. Lelieveld was echter de eerste van alle deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl die zijn prognose opstuurde. Die snelheid leverde hem de eerste plaats op.

Naast Lelieveld scoorden ook Kees de Bock, Willem Wiersma en Frits Taag 33 punten. Alle vier voorspelden Zero Option Lane als winnaar, met daarachter Iper Flying, Lovely Lane en Zenito Hanover. Lelieveld vulde echter zijn formulier ruim een dag eerder in dan de andere drie. Daarmee bewees de Stompwijker, de nummer twee van de TipCompetitie in 2010, nog steeds tot de allersnelsten te behoren. Eind jaren ’70 maakte Lelieveld namelijk op nationaal niveau furore als 800 meter-loper.

Lelieveld, De Bock, Wiersma en Taag waren niet de enigen die Zero Option Lane als winnaar over de ‘Hoever S’ voorspelden. In totaal werd de achtjarige ruin zeventien keer als winnaar getipt. Lovely Lane startte als de grote favoriet; de merrie stond bij 32 van de in totaal 87 deelnemers op de eerste plaats. Iper Flying werd 21 keer als winnaar aangewezen.

Het stilstaande nummer van Zenito Hanover tijdens de eerste omloop leverde de nodige vragen op. Krijgt Zenito Hanover nu wel of niet twee punten voor het bereiken van de volgende omloop? Het antwoord is simpel: hoewel hij er niet voor heeft hoeven lopen, krijgt hij daar toch twee punten voor. In totaal scoorde Zenito Hanover in Egmond aan den Hoef acht punten. Ook de telling voor Zero Option Lane verliep anders dan anders. Wanneer een paard de kortebaan wint, scoort hij tien punten. Deelnemers die dat paard op de eerste plaats tippen, krijgen daar nog eens bonuspunten bovenop. Zero Option Lane werd echter bijgeloot en scoorde negen punten. De zeventien deelnemers die de combinatie met Lindsey Pegram als winnaar tipten, kregen daar drie extra punten voor. In totaal scoorde Zero Option Lane met zijn zege (mits als winnaar getipt) twaalf punten.

Klassementen

In de top van het totaalklassement gebeurde er weinig. (Ome) Gé Hilgersom behield de leiding en liep zelfs twee punten uit op de nummer twee Fred Overdevest. Stefan de Groot verkleinde het gat met de bovenste twee en staat nu derde. Pol de Jager zakte een plaatsje, naar plek vier. Frits Taag maakte een mooie sprong van de twaalfde naar de vijfde plaats. Ook Kees de Bock drong de Top 10 binnen en staat nu één plaats boven onze analist Leon Zoetemelk.

Stefan de Groot is de nieuwe leider van het regioklassement ‘Zaanstreek’. Hij moet deze plek delen met Stompwijker Ton Zuidgeest. De koers in Egmond aan den Hoef was na Assendelft de tweede van dit deelklassement. Eerste leider Tinus Boone zakte in dit klassement naar de zesde plaats. De volgende kortebaan van de regio ‘Zaanstreek’ is donderdag in IJmuiden. De eerstvolgende kortebaan in Hoofddorp maakt deel uit van het regioklassement ‘Bollenstreek’.

Bekijk hier het dagklassement, het regioklassement en de totaalscore.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.