Wognum moet ook annuleren door coronavirus

24 maart 2020 10:48

De aanscherping van de maatregelen van het kabinet vanwege het coronavirus treft ook de kortebaan. Wognum was de enige overgebleven kortebaan in mei, maar moet door het verbod op samenkomsten tot 1 juni nu ook noodgedwongen zijn koers annuleren.

Wognum stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 22 mei, daags na Hemelvaart. Na de annulering van Assendelft door de coronacrisis, zou de koers op de Kerkstraat de seizoensopening worden. “We hadden nog stille hoop dat het door kon gaan, maar zagen dit natuurlijk al wel een beetje aankomen”, laat Jeffrey Smit namens de organisatie weten. “We hadden al contact gezocht met Venhuizen en besloten om het nog even aan te kijken. Helaas is de keuze nu al voor ons gemaakt.”

De organisatie is nog in overleg of een andere datum mogelijk is, maar beseft dat dit heel moeilijk gaan worden. Voor Wognum annuleerden ook Assendelft, Zwanenburg en Sassenheim hun kortebaan vanwege de coronacrisis. Vooralsnog staat de seizoensopening daarom gepland op dinsdag 2 juni in Venhuizen.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.