Wognum: Feiten en cijfers

23 mei 2012 10:09

Nog eenmaal kijkt Kortebanendraverijen.nl terug op de kortebaan in Wognum aan de hand van de feiten en cijfers.

• De sluimerende eurocrisis lijkt geen vat te hebben op de kortebaan. In Wognum werd, net zoals bij de twee eerdere kortebanen in Helmond en Assendelft, een omzetrecord geboekt. De omzet van € 28.234 was 9,27procent hoger dan de omzet van vorig jaar en bijna € 2.200 hoger dan het oude record uit 2009.

• De uitbetaling voor het duo Videx SR en Original Charm was met € 98,50 na drie kortebanen de hoogste van het seizoen.

• Videx SR boekte op de Kerkstraat zijn eerste overwinning op de kortebaan. Toevalligerwijs debuteerde de tienjarige ruin vorig seizoen in Wognum. Voor Caroline Aalbers betekende de zege haar vierde als pikeur op de kortebaan. In 2009 won ze haar eerste kortebaan met Tarzan Weber tijdens de seizoenafsluiting in ’t Zand. Een jaar later won ze opnieuw met het karakterpaard van Theo Korporaal, nu in Noordwijk. Vorig jaar won ze als gastrijdster de kortebaan over de Van Beethovenlaan in Voorschoten met de bliksemsnelle Wyard Beuckenswyk.

• De paarden van de 36-jarige trainster doen het traditiegetrouw goed in Wognum. In 2009 bereikten zowel Tarzan Weber, gereden door Manon Pools, en Walkover, met John Dekker, de finale. Tarzan Weber won. Een jaar later werd Zalvador Spendic derde, een prestatie die hij vorig jaar nog eens dunnetjes over deed. Naast die derde plek werd Walkover vierde en legde Videx SR beslag op de vijfde plaats.

• Ruud Pools was met Original Charm dicht bij zijn vijfde zege binnen tien jaar in het West-Friese plaatsje. In 2003 won hij met Manhattan South, een pupil van Hugo Langeweg. In 2006, 2007 én 2008 was hij driemaal op rij de sterkste met  Short Trip. Eerder won Pools al met Chapman (1995) en Invit Rider (1997) in Wognum.

• Sin City Dream kwam op de Kerkstraat voor de 30e keer in actie op de kortebaan. Met dat aantal was hij veruit de meest ervaren deelnemer in Wognum. Manon Pools stond de nu zevenjarige ruin het vaakst bij: 21 keer. Vader Aad zat acht keer op de sulky en oom Ruud één keer. Sin City Dream haalde één keer een finale. In 2009 was Walkover in Zandvoort te sterk. Verder werd de ruin vier keer derde en vier keer vierde. Tijdens vier jaar kortebanen verdiende Sin City Dream tot dusver € 4.825.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.