Havana d’Aurcy maakt favorietenrol waar

22 mei 2020 18:54

Havana d’Aurcy heeft vrijdagavond de Prix Ozo gewonnen op de baan van het Franse Mauquenchy, de koers die op deze site is omgedoopt tot de Wognum Challenge. De merrie was samen met pikeur Alexandre Abrivard de grote favoriet en maakte deze rol helemaal waar.

De koers kende een weinig spectaculair koersverloop. Havanaise nam na de start de kop en behield deze tot de laatste rechte lijn. Havana d’Aurcy verbleef lang in het achterveld en kwam op de rug van Hirondelle Sibey steeds verder naar voren. In de laatste 800 meter plaatste Abrivard een versnelling en kwam met zijn troef in de laatste rechte lijn naast de lange leider. Havanaise was niet bij machte om de aanval te pareren en nam al snel genoeg met plek twee. Havana d’Aurcy kon daardoor gemakkelijk de winst pakken. Havanaise eindigde als tweede voor Hirondelle Sibey, Hatley de Laumac en History Jiel.

De Wognum Challenge was een alternatief op Kortebaandraverijen.nl voor de afgelaste kortebaan vandaag op de Kerkstraat. Vorige week ging het alternatieve kortebaanseizoen van start met de Konung Gustav V:s Pokal op de Zweedse baan Aby. Deze koers was omgedoopt tot de Assendelft Challenge. Volgende week staat de Venhuizen Challenge op het programma. Daarover volgt zaterdag meer informatie.

Foto: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.