Wognum annuleert, maar houdt hoop op andere datum

11 maart 2021 09:58

De Stichting Kortebaandraverij Wognum heeft zijn koers voor vrijdag 14 mei geannuleerd vanwege de coronacrisis. De organisatie hoopt dat er later in het jaar een mogelijkheid is om de kortebaan in te halen.

“Wij vinden het heel jammer, maar met de huidige maatregelen is het niet reëel om een kortebaandraverij in mei te organiseren”, geeft voorzitter Jan Ootes in een officiële verklaring aan. “In verband met de voorbereidingstijd hebben we nu een beslissing moeten nemen. Doordat er nog te veel onzekerheden zijn, kunnen we niet garanderen dat we een draverij kunnen houden onder de voorwaarden die wij belangrijk vinden.”

De Stichting Kortebaandraverij hoopt op een kans later dit jaar. “Dit hangt van veel zaken af. Allereerst moet de regel van anderhalve meter afstand niet meer nodig zijn. Daarnaast moet de gemeente medewerking verlenen aan een kortebaan op een andere datum.”

Meer annuleringen

Wognum was na de afgelasting van Assendelft de eerste kortebaan op de kalender van 2021. Eerder annuleerde ook Sassenheim al voor dit jaar. Vanwege het uitblijven van de versoepelingen van de maatregelen is de verwachting dat er de komende weken meer organisaties hun kortebaan annuleren.
 

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.