Wisselend succes in Alkmaar

19 augustus 2012 20:18

Verschillende paarden die met regelmaat op de kortebaan actief zijn, kwamen zondag in actie op het ‘ovaaltje’ van drafcentrum Alkmaar. Ze presteerden met wisselend succes.

Zazou Enzelens boekte van de ‘kortebaanpaarden’ als enige een overwinning. De zesjarige ruin, die zowel in Wateringen als in Beverwijk liet zien over sprintcapaciteiten te beschikken, won met Cees de Groot een koers voor gelegenheidsrijders over 1720 meter. Zijn trainer Rob de Vlieger won zelf de eerste en de tiende koers met respectievelijk Billy Norton en Abel Hanover.

Cash Hammering met Ruud Pools op de sulky zorgde tijdens de laatste koers bijna voor een verrassing. De winnaar van de kortebaan in De Lier nam met nog één ronde te gaan brutaal de leiding en werd pas tijdens de laatste meters ingehaald door de sterke Yonker Fanatic. Dat de veelvuldig winnaar in Alkmaar daar een uiterste krachtsinspanning voor moest leveren, bleek uit de voor Alkmaar bijzonder snelle kilometertijd van 1.15,7.

Bescheiden successen waren er voor Vanitas d’Echo en Yke Starlake, die respectievelijk derde en vierde werden tijdens een montékoers. Bazooka Joe, kortebaandeelneemster in Voorschoten en Noordwijk, werd derde tijdens de zevende koers. Montanara  finishte tijdens de vijfde koers, die door Frans van der Blonk werd gewonnen met Bep Swagerman, als vierde. Savannah’s Boy, die donderdag debuteerde op de kortebaan, werd tijdens de negende koers tweede met Hiltje Tjalsma op de sulky.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.