Winst voor Droit au Coeur en Cocktail du Biwetz

11 juli 2020 07:25

De kortebaanchallenges van Egmond aan den Hoef en Hoofddorp zijn vrijdag gewonnen door respectievelijk Droit au Coeur en Cocktail du Biwetz. Beide paarden waren oppermachtig in de goed gedoteerde koersen voor Franse paarden op Victoria Park Wolvega.

De derde koers van de avond was op deze website omgedoopt tot de Egmond aan den Hoef-challenge. Zoals verwacht was hierin Droit au Coeur een maatje te groot. Nadat de fraaie vosruin met Rick Ebbinge de kop had overgenomen, kwam de combinatie geen moment meer in gevaar. Achter deze combinatie liepen Fortuna Phyt’s en Diamond ER naar de plaatsen.

Een koers later was Hoofddorp aan de beurt. Hierin kwamen de Franse paarden met een winsom tot 100.000 euro in actie. Vooraf was dit een hele open koers, maar Cocktail du Biwetz (Age Posthumus) was meerdere klassen beter dan de rest. De fraai gefokte hengst nam de kop over en liep vervolgens in de laatste rechte lijn met een straat weg bij de rest. Droghede eindigde verrassend als tweede, voor Amiral Danica.

Foto: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.