Winnen wordt belangrijker voor leerlingtitel

18 december 2016 07:42

De puntentelling van het leerlingklassement gaat komend seizoen veranderen. De Kortebaanbond beloont een plek bij de eerste vier voortaan met bonuspunten.

Tot afgelopen jaar kreeg een leerling bij deelname één punt. Vervolgens scoorde hij of zij punten met elke rit die werd gewonnen. In de eerste omloop betekende dit één punt, vanaf de tweede omloop leverde elke gewonnen rit twee punten op. Hierdoor kon Danny den Dubbelden afgelopen seizoen kampioen worden zonder ook maar één kortebaan te winnen. Sytske de Vries won er twee met Zero Option Lane, maar greep naast de titel.

Belonen

De Kortebaanbond wil winnen daarom meer belonen. De eerste plaats levert naast de reguliere puntentelling 25 bonuspunten op. De twee plaats krijgt vijftien bonuspunten, de derde plaats tien bonuspunten en de vierde plaats vijf bonuspunten.

Sytske de Vries won dit seizoen met Zero Option Lane in Santpoort en De Lier.

Met deze puntentelling zou Den Dubbelden overigens ook in 2016 kampioen zijn geworden. “Ik snap dat veel mensen Sytske de Vries de ware kampioen van het afgelopen seizoen vinden. Maar de leerlingtitel is geen verkapte pikeursprijs”, zei secretaris Frans Jansen dinsdag tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond. “Sytske heeft slechts zeven kortebanen meegedaan, terwijl Danny bijna elke kortebaan van de partij was. Het neemt niet weg dat het onze ogen heeft geopend. Omdat wij goede prestaties extra willen belonen, zijn we tot deze nieuwe puntentelling gekomen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.