Wim van der Mespel wil weer stunten in Hillegom

27 augustus 2015 10:51

Het kortebaanseizoen van 2015 is nog niet het jaar van Wim van der Mespel. De kampioenspikeur van 2010 doet slechts sporadisch mee tot het einde, maar als hij de kans krijgt slaat hij toe. Het leverde hem alsnog twee overwinningen op. Op vrijdag 11 september verdedigt de Leidschendammer zijn titel tijdens de kortebaan in Hillegom. De eerste start op de Meerlaan is om 13.30 uur.

Ook vorig jaar verliep weinig succesvol voor Van der Mespel. Tot de kortebaan in Hillegom zegevierde hij alleen in IJmuiden met Selim. Verder waren vroege uitschakelingen eerder regel dan uitzondering. Eén van zijn troeven was Lifelislife BR. De ruin toonde wel potentie, maar kon de hoge verwachtingen steeds niet waarmaken. Net toen niemand meer een stunt verwachtte, sloeg hij  toe. In Hillegom versloeg de combinatie tot ieders verbazing in de eindstrijd Iper Flying met Aad Pools.

Galoppades

Van der Mespel en Lifeislife BR vormen in het huidige seizoen slechts bij uitzondering een combinatie. In twee starts samen bereikten zij één keer de tweede omloop. Lifeislife BR werd eerder in het seizoen derde in Wognum en vierde in Venhuizen. Daarna grossierde hij voornamelijk in galoppades. Van der Mespel won na een moeizame start van het seizoen met seriewinnares Donate Groenhof in Stompwijk. Later bezorgde hij Obelix West in Beverwijk zijn eerste kortebaanoverwinning. In Hillegom hoopt hij deze huzarenstukjes te herhalen.

De paarden van Rob de Vlieger behoren in Hillegom tot de lokale favorieten. De trainer uit Zwaanshoek rekent de Meerlaan tot één van zijn thuisbanen. Zijn Tamburini kent een uiterst succesvol debuutseizoen met onder andere de overwinning in Warmond en de tweede plaats in Santpoort. Ook in Hillegom is de ruin kansrijk. Verder krijgen outsiders als Sierra Angel, Cesc Boko, Zazou Enzelens en Elegance Fanatic mogelijk een kans op de Meerlaan.

Loting

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in Hillegom op woensdag 9 september. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze site. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Hillegom met deskundig onderbouwde tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.