Wim van der Mespel altijd in vorm in Amsterdam

29 mei 2013 11:20

Hoewel hij tijdens de eerste vier kortebanen van dit seizoen nog weinig aansprekende resultaten boekte, kan Wim van der Mespel aanstaande zaterdag toch met vertrouwen afreizen naar Amsterdam-Noord. De 27-jarige hoefsmid is bezig aan prima serie in de hoofdstad.

Al sinds 2007 is de kortebaankampioen van 2011 telkens tijdens de finalefase in Amsterdam-Noord actief. Zowel in 2007 en 2008 finishte de Leidschendammer als vierde met Timothy’s Way. De laatste kortebaan langs het winkelcentrum op het Buikslotermeerplein in 2009 werd zelfs gewonnen met de voormalige pupil van trainer Cees Imming. De beresterke ruin met de kenmerkende bles rekende tijdens de finale af met de toen vierjarige Yamina Limburgia, die met een voorsprong van tien meter was gestart. Het betekende toen de zesde en laatste overwinning die Van der Mespel met zijn ‘bankpaard’ boekte.

Outsiders

In 2010 verhuisde het parkoers naar de Van der Pekstraat. Sinds het kortebaancircus neerstreek op deze kaarsrechte asfaltbaan haalde Van der Mespel elk jaar de finale. Tijdens de eerste editie won hij verrassend met Torpedo S (foto), die in de beslissende omloop de debuterende Zero Option Lane van zich af wist te houden. Een jaar later werd Zero Option Lane opnieuw tijdens de finale verslagen; nu met Zephir. Met diezelfde Zephir moest Van der Mespel vorig jaar het onderspit delven tegen Umberto met Lindsey Pegram.

Ook dit jaar zal Van der Mespel weer een gooi naar de overwinning willen doen. Met Time after Time en Ottimo du Closet heeft hij, wanneer deze paarden aan de start verschijnen, twee interessante outsiders. Laatstgenoemde verdiende tijdens zijn loopbaan in Frankrijk op de langebaan ruim twee ton en toonde in Venhuizen met een vijfde plaats aan het kortebanen onder de knie te krijgen. Beide paarden mogen op basis van hun winsom en het aantal deelnames dit seizoen in Amsterdam-Noord vanaf 295 meter starten.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.