Wim van Buytene gaat voor nieuwe zege in Bemmel

8 augustus 2014 10:28

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Wim van Buytene de eerste editie van de kortebaan in Bemmel won. De pikeur uit het Brabantse Groeningen ziet de koers op de Teselaar als een verkapte thuiswedstrijd. Er is hem veel aan gelegen om dinsdag opnieuw te winnen. Met Howings Kumpel heeft hij een goede kanshebber voor de kar. De eerste start is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld.

Van Buytene moet om zijn sport uit te oefenen altijd grote afstanden afleggen. Vanuit het meest oostelijke puntje van Brabant rijdt hij voortdurend naar Noord- en Zuid-Holland om de kansen van zijn paarden Howings Kumpel en Zam Avon te verdedigen. Bemmel is voor hem het beste aan te rijden. Mede daarom is de koers op de Teselaar één van zijn persoonlijke favorieten.

De trainer en pikeur heeft sowieso mooie herinneringen aan Bemmel. In 2007 won hij de eerste editie met Kaizarda Laurelton. Een jaar later eindigde hij met de merrie als tweede. Dinsdag heeft hij met Howings Kumpel goede papieren om opnieuw voor de prijzen te strijden. De ruin won vorig jaar in Stompwijk en eindigde als tweede in Voorschoten. In Bemmel werd hij vijfde. Dit jaar koerst hij ongelukkig. Met de vorm is niets mis, maar verder dan twee vijfde plaatsen kwam hij nog niet. Howings Kumpel heeft echter kwaliteiten genoeg. Met zijn tweede deelnemer Zam Avon kan hij verrassen. De ruin is niet de gemakkelijkste, maar heeft veel snelheid. De laatste weken is zijn vorm stijgende.

Favoriet

De favoriet is Co Swagerman met Frans van der Blonk. De ruin won vorig jaar drie kortebanen en werd dit jaar al drie keer tweede. Stalgenoot Andrea Swagerman is er ook bij. Hij won dit jaar al twee keer, maar heeft bijzonder ongelukkig geloot. Tien meter inhalen op de rappe Capital C wordt een bijna onmogelijk karwei. Titelverdediger Blackpearl Trans R staat ook ingeschreven. De merrie werd de afgelopen twee jaar zelfs ‘paard van het jaar’. Vanwege haar hoge winsom loopt ze minimaal vijf meter meer dan de concurrentie. Bovendien gaat ze van start met een leerlingpikeur. Hierdoor staat Blackpearl Trans R voor een zware klus.

De eerste start op de Teselaar is om 13.30 uur. Later vandaag volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Meer informatie over het evenement in Bemmel is te vinden op www.kortebaandraverijbemmel.nl.

Ben je er niet bij in Bemmel, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf dinsdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.