Willem van der Meer pakt dagprijs Santpoort

9 augustus 2014 15:42

Willem van der Meer heeft de dagprijs in Santpoort gewonnen. De liefhebber uit Lisse scoorde net zoals vier anderen 25 punten, maar was ruim de snelste van het kwartet met het insturen van zijn prognose. Kees de Bock en Frits Taag hebben de leiding genomen in het regioklassement ‘Zaanstreek’, terwijl Ferry Elderbroek nog steeds de trotse koploper is in het totaalklassement.

Van der Meer tipte Yankee Attack als winnaar van de koers in Santpoort met daarachter Co Swagerman, Zenito Hanover en Iper Flying. De Lissenaar was daarmee één van de slechts drie deelnemers die de zege van het karakterpaard van Stal Groningers voorzag. Ook Milenka van den Bosch en Ruud de Groot tipten Yankee Attack als winnaar. De uiteindelijke winnaar was opvallend genoeg niet erg populair bij de 84 deelnemers die hun prognose instuurden. De koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2014’ werd in totaal ‘slechts’ 33 keer getipt. Co Swagerman werd maar liefst 77 keer genoemd (39 keer als winnaar) en was daarmee veruit favoriet. Ook de verliezend finalist Iper Flying werd veelvuldig genoemd; 67 keer waarvan 16 keer als winnaar.

Naast Van der Meer scoorden ook Jolanda Bobeldijk, Ruud de Groot en Henk Timmer 25 punten, maar zij werden uiteindelijk afgetroefd op moment van insturen. De Groot steeg door zijn score naar de tiende plaats in het algemeen klassement, een plek die hij moet delen met voormalig koploper Pol de Jaeger. De top van het algemeen klassement bleef grotendeels ongewijzigd. Enkel oud-winnares Violette Venneman schoof een plekje op naar boven. De verschillen zijn echter dusdanig klein, dat het tippen van een verrassende deelnemer grote gevolgen kan hebben.

Kees de Bock en Frits Taag namen de leiding in het regioklassement ‘Zaanstreek’ over van Stefan de Groot, die door een magere score zakte naar de vijfde plaats. De volgende koers voor dit deelklassement is de kortebaan van Beverwijk, gevolgd door Heemskerk en Purmerend. De eerstvolgende kortebaan in Bemmel behoort tot de regio ‘Bollenstreek’, het deelklassement waarin Kees Duijnisveld zijn koppositie verdedigt.

Bekijk hier het dagklassement van Santpoort, het regioklassement ‘Zaanstreek’ en het algemeen klassement

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.