Westlandse favorieten in De Lier

16 augustus 2013 07:00

De Westlandse eigenaren Peter Aleman (Hoek van Holland) en de afvaardiging van King Ping BV (Wateringen) hopen op succes tijdens de kortebaan van de Lier op zaterdag 24 augustus (aanvang 13.30 uur). De paarden Blackpearl Trans R, Black Beauty Venus (foto) en Dreamcatcher Venus zullen bij deelname ongetwijfeld tot de favorieten behoren op de Hoofdstraat.

De paarden van de Westlandse eigenaren, allemaal op stal bij entrainement Aad Pools, doen het goed op de kortebaan. Zo werd Blackpearl Trans R (King Ping B.V.)vorig jaar Nederlands kampioen in Lisse en pakte hij na zes overwinningen ook de titel ‘Paard van het jaar’. Dit seizoen won hij nog niet, maar pakte hij al diverse ereplaatsen.

Peter Aleman beleeft samen met zijn compagnon Adri van Wijngaarden mooie tijden. Black Beauty Venus won dit seizoen de kortebanen van Assendelft en Amsterdam. Halfbroertje Dreamcatcher Venus was de beste in Nootdorp. Het duo Aleman – Van Wijngaarden won in 2008 voor het laatst in ‘hun’ De Lier. Apella Cane greep toen samen met Aad Pools de winst.

Vorig jaar konden de Westlandse paarden Black Beauty Venus (tweede omloop) en de inmiddels verkochte Montanara (eerste omloop) geen potten breken. Toen ging de overwinning naar Cash Hammering met pikeur Lindsey Pegram. Deze Zweedse ruin is niet meer op de kortebaan actief.

Hoofdsponsor

De harddraverij in De Lier vindt dit jaar voor de 23ste keer plaats. De economische crisis maakt het de organisatie dit jaar moeilijk om voldoende financiële middelen binnen te halen. Met het netwerkterras heeft het een creatieve manier bedacht om extra sponsoren aan te trekken. Agrolux uit Maasdijk is de nieuwe hoofdsponsor van het evenement. Hiermee heeft het een ‘oude bekende’ binnengehaald. Eén van de twee directeuren van Agrolux, Jacques Enthoven, was voorheen de directeur van Enthoven Elektra dat meer dan 13 jaar hoofdsponsor is geweest.

De NDR verricht de loting, mits de koers niet wordt opengesteld vanwege te weinig inschrijvingen, voor de kortebaan in De Lier op donderdag 22 augustus. Deze is direct na bekendmaking te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Nog dezelfde dag volgt op de site een voorbeschouwing met een uitgebreide beschrijving van de kansen van elke deelnemer. Tevens is hier alle overige informatie over de kortebaansport te vinden, inclusief een uitleg van de sport en het wedden op de paarden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.