Wester: ‘Ze speelde met haar tegenstanders’

20 mei 2023 09:00

Rick Wester is het seizoen van 2023 in vliegende vaart begonnen. Na een overwinning in Assendelft met Epoque was de regerend kortebaankampioen met Candy Blue Chip de sterkste in Wognum. De merrie was op de Kerkstraat een klasse apart en stak ver boven de concurrentie uit. Wester: “Ze speelde met haar tegenstanders.”

Wester maakte in Wognum een zeer zelfverzekerde indruk. De tweevoudig nationaal kampioen hield de aanstormende tegenstanders nauwlettend in de gaten en reed zuinig; Candy Blue Chip hoefde niet harder dan nodig. “Ze was vandaag veruit het beste paard, maar je moet natuurlijk wel krachten sparen”, legt Wester uit. “Stel dat je een tegenstander treft die nog niet zoveel heeft moeten doen, dan moet je natuurlijk wel wat over hebben. Het is dan een spel om voor te blijven, maar daarbij zo min mogelijk krachten te verspelen.”

In Assendelft schakelde Candy Blue Chip zichzelf uit met twee galoppades, maar in Wognum was ze op geen fout te betrappen. “Ze verraste me vorige keer”, kijkt Wester terug. “Achteraf had ze dat vorig jaar ook wel eens en moet je de rechterstang er wat bij hebben voor als ze scheef gaat lopen. Dat heb ik vandaag standaard gedaan. Ze was geweldig goed; ze speelde met haar tegenstanders. Ze is soms wat gemakkelijk en laat dan haar tegenstanders te dichtbij komen. Ze moet daarom goed bij de les zijn.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.