Wellicht zelfs derde kortebaan op Duindigt

18 augustus 2020 17:50

Gerard Post Uiterweer sluit een derde kortebaan op Duindigt niet uit. Afhankelijk van de exploitatie en de resterende financiële mogelijkheden bekijkt de voorzitter van de Kortebaanbond of er na het Nederlands kampioenschap op 29 augustus en de door Lisse georganiseerde kortebaan op 24 september misschien zelfs nog een derde evenement mogelijk is.

Zover is het nog niet. Op dit moment zet Post Uiterweer zich met zijn bestuur en verdere betrokkenen vol in voor het NK dat zaterdag 29 augustus op Duindigt wordt verreden. Deze koers wordt mede mogelijk gemaakt door de verenigingen en stichtingen van Heemskerk, Nootdorp, Purmerend, Santpoort, Stompwijk, De Lier, Enkhuizen, Hoofddorp, Wognum en Venhuizen, welke een extra financiële bijdrage hebben toegezegd.

Post Uiterweer benadrukt echter dat het NK een kortebaan is van alle bij de Bond aangesloten leden. “Als Kortebaanbond hebben we ons onder de leden sterk gemaakt om hiervoor de financiële ruimte te creëren en dat is gelukt. Naast de instemming van de leden om een deel van de contributie voor de organisatiekosten en het prijzengeld te besteden, hebben tien kortebaanverenigingen en -stichtingen naar draagkracht extra financiële bijdragen toegezegd. Wij vinden het echter belangrijk te onderstrepen dat via de contributie alle leden van de Bond bijdragen, ook de organisaties die geen extra reserves hebben om uit te putten. Wij vinden het een geweldige opsteker –al kan het dit gitzwarte koersjaar onmogelijk goedmaken– dat dankzij de inzet van onze leden in een ‘coronaproof’ omgeving op Duindigt toch een kortebaandraverij kan worden verreden.”

Rekening houden

In tegenstelling tot eerdere edities op Duindigt wordt de kortebaan niet op gras, maar op zand verreden. De basisafstand van de koers is driehonderd meter. Zoals de situatie nu is, kan iedereen vrij de koers bezoeken. De horeca langs de baan is geopend en er zal een entreeprijs van vijf euro worden gerekend.

Post Uiterweer wil een kortebaan organiseren op een manier die gebruikelijk is. “Bij de organisatie hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van alle door de coronacrisis getroffen professionals, ook in de sfeer van toelevering”, legt hij uit. “Zo verzorgt BES de audio-, video- en wedstrijdapparatuur, is Runnerz ter plaatse met de totalisator en is Manus Bouwhuis aanwezig om de baan uit te zetten. Naast het prijzengeld voor de eerst aankomende zes paarden ontvangen alle deelnemers ook de gebruikelijke reiskostenvergoeding van € 85 per paard, zodat iedereen bij deelname in elk geval uit de kosten is.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.