Welke paarden mogen starten tijdens het NK?

2 september 2014 10:14

Zaterdag 6 september wordt in Voorschoten het Nederlands kampioenschap kortebaan verreden. Aan dit kampioenschap mogen de paarden deelnemen met de hoogste seizoenwinsom in 2014. Dit naar aanleiding van het vorige NK in Voorschoten in 1999. Tijdens dat bewuste kampioenschap werden verschillende kortebaantoppers uitgeloot en namen de ‘gelukszoekers’ hun plaatsen in. Maar welke 24 paarden verdienden dit jaar de meeste euro’s op de kortebaan en zijn sowieso verzekerd van deelname?

Co Swagerman (foto) is momenteel de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2014’ en logischerwijs ook de lijstaanvoerder in het winsomklassement. Yankee Attack staat tweede, Donate Groenhof derde en Andrea Swagerman vierde. Iper Flying is op de vijfde plaats de hoogst genoteerde kortebaner zonder overwinning dit seizoen. Ook Ton Jeu verdiende inmiddels genoeg prijzengeld om zaterdag zijn titel te kunnen verdedigen.

Door zijn tweede plaats in Middenbeemster heeft Boy Lucswolle net genoeg verdiend om in Voorschoten aan de start te verschijnen. Evison komt juist net tekort, net zoals andere potentiële winnaars als Asko Bond en Dempsey Donon. Met de kortebaan van Heemskerk op het programma twee dagen voor de koers in Voorschoten lijkt het onwaarschijnlijk dat alle 24 paarden met de meeste kortebaaneuro’s ook daadwerkelijk tijdens het NK aan de start verschijnen. Daarom blijft de mogelijkheid bestaan, dat paarden met een mindere winsom toch mogen starten!

Bekijk hier het seizoenwinsomklassement tot en met de kortebaan van Schagen. Omdat de inschrijving van de kortebaan van Voorschoten donderdagmorgen plaatsvindt, is het resultaat van de kortebaan in Heemskerk op diezelfde dag niet van belang voor deelname aan het NK.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.