Welke paarden mogen starten in ’t Zand?

4 oktober 2015 20:11

Voor de kortebaan van ’t Zand op maandag 12 oktober zijn tijdens de loting op donderdag 8 oktober ten kantore van de NDR de 28 meest winnende paarden van het afgelopen seizoen sowieso verzekerd van deelname aan de laatste kortebaan van het jaar. Maar welke paarden verdienden de afgelopen maanden de meeste euro’s? Een overzicht.

Donate Groenhof is tot dusver de meest winnende kortebaner van dit seizoen. De merrie sprintte inclusief de kortebaan van Lisse 15.100 euro bij elkaar. Slechts vier paarden wonnen sinds 2007 meer prijzengeld in één seizoen, te weten Viva’s Limburgia (16.225 euro in 2008), Apella Cane (16.150 euro in 2008), Blackpearl Trans R (17.450 euro in 2012) en Co Swagerman (15.350 euro in 2014). Wanneer de vijfjarige merrie de koers in ’t Zand, met een eerste prijs van 2.300 euro, op haar naam weet te schrijven, passeert ze drie van deze vier kortebaanlegendes. Alleen de hoeveelheid gewonnen kortebaaneuro’s van Blackpearl Trans R in 2012 blijft onbereikbaar voor de pupil van trainer Cees Hetteling.

In onderstaand overzicht staan alle paarden die dit seizoen in het prijzengeld liepen, gerangschikt op seizoenwinsom. De 28 paarden die in de linkerkolom staan, van Donate Groenhof tot en met Zalvador Spendic (foto), zijn bij inschrijving verzekerd van een startbewijs in ’t Zand. De paarden in de rechterkolom zitten in de spreekwoordelijke wachtkamer. Onder hen bijvoorbeeld Timmy H, Casanova, Dimanche Fortuna, Elma Alki, Attila, Classic Bennesse, Excuse Me en Cesc Boko; zonder uitzondering paarden die tijdens het afgelopen seizoen een kortebaanfinale wisten te halen.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat alle 28 paarden daadwerkelijk aan de start verschijnen. Zo liet Cees Hetteling eerder dit seizoen optekenen dat Evison, die tijdens het Nederlands kampioenschap een zware peesblessure opliep, waarschijnlijk pas in 2016 weer op de kortebaan verschijnt. De plek van de winnaar van vorig jaar op de Keinsmerweg wordt in dat geval ingenomen door Timmy H.

Seizoenwinsom 2015 tm Lisse

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.