Welke paarden mogen er starten in Voorschoten?

23 juli 2014 14:11

Maandag 28 juli staat in Voorschoten het Nederlands kampioenschap kortebaan op het programma. Het deelnemersveld voor deze koers wordt bepaald op basis van de belastbare winsom op de kortebaan van dit jaar. Welke paarden mogen op basis van hun winsom in 2014 starten in Voorschoten?

In totaal liepen dit seizoen al 41 paarden in het prijzengeld. Slechts 24 daarvan mogen starten tijdens het Nederlands kampioenschap in Voorschoten. Alle paarden die dit seizoen een plek bij de eerste vier veroverden, zijn, bij inschrijving uiteraard, verzekerd van deelname. Dat geldt voor 23 paarden, behalve Capital C. De nummer vier van Hoofddorp verdiende pas 250 euro is daarmee de nummer 28 op de lijst van de jaarwinsom op de kortebaan. Het 24e paard is Viva’s Limburgia, die door drie vijfde plaatsen ook tot de 24 meest verdienende paarden in 2014 behoort. 

Yankee Attack (foto) won dit seizoen tot dusver het meeste prijzengeld. Andrea Swagerman en Co Swagerman staan op de tweede en derde plek. Op gepaste afstand volgen Qualva Nonantais, Adonis Charisma en Zero Option Lane. Novelune Rex is de nummer 24 op deze lijst. De zevenjarige merrie verdiende met haar vierde plaats 350 euro. Paarden die dit seizoen minder dan 350 euro verdienden, zitten dus voorlopig in de wachtkamer.

Bekijk hier de jaarwinsomlijst tot en met de kortebaan van Stompwijk.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.