Weer succes voor Andrea Swagerman in Hoofddorp

12 juli 2014 19:03

Andrea Swagerman heeft voor de tweede keer de kortebaan van Hoofddorp gewonnen. Na zijn sensationele zege in 2012, won hij samen met Frans van der Blonk zaterdag ook de editie van dit jaar. Black Beauty Venus en Manon Pools eindigden als tweede voor Anabaa Blue (Rick Wester) en Capital C (Wim van der Mespel).

Was de overwinning in 2012 nog een grote verrassing, dit jaar ging hij van start als favoriet. Deze rol maakte hij helemaal waar. In zowel de derde als de vierde omloop won hij zelfs ondanks een startachterstand van tien meter. In de finale trof hij Black Beauty Venus die net als hij 305 meter moest afleggen. Na een spannende kamprit verzekerde Andrea Swagerman zich vervolgens van de overwinning. Dikverdiend, na alle zware ritten die hij voor zijn kiezen had gekregen. Al had ook Black Beauty Venus een winnaar geweest waar iedereen vrede mee had gehad. De Oostenrijkse ruin had net als Andrea Swagerman gevochten voor wat hij waard was en voortdurend meters goedgemaakt. In de finale was het beste er wel vanaf bij de pupil van Aad Pools.

Hoofddorper John de Leeuw bleef op zijn thuisbaan steken op de vijfde plaats. In de tweede omloop lootten zijn beide paarden Prince of Moor en Anabaa Blue tegen elkaar. Hij koos voor de eerste en dat leek in eerste instantie goed uit te pakken. Prince of Moor won de rit en plaatste zich voor de derde omloop. Anabaa Blue behoorde echter tot de tweede geluksvogels die werden bijgeloot. Met Rick Wester op de sulky verzekerde de merrie zich zelfs van een plek bij de laatste vier. Prince of Moor ging in de ‘kwartfinale’ ten onder tegen Black Beauty Venus.

Aan publieke belangstelling was zaterdag geen gebrek. Bijna alle plekken aan het hek waren gevuld. Het leverde een toto-omzet op van bijna 22.000 euro, ruim 2.000 euro meer dan vorig jaar.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.