Weer raak voor Yankee Attack

28 juni 2014 18:19

Yankee Attack en Jan Thijs de Jong hebben voor de tweede keer dit seizoen toegeslagen. De ruin in topvorm pakte zaterdag de winst op de wielerbaan in Zwanenburg. Ton Jeu en Manon Pools eindigden als tweede, voor Zero Option Lane (Lindsey Pegram) en Iper Flying (Aad Pools).

De troef van Stal de Groningers trof het niet met de loting. In de eerste omloop kwam hij al Andrea Swagerman tegen, de winnaar in Sassenheim. Eén rit moest hij afstaan om vervolgens toch door te bekeren. Daarna volgden Attila, Adonis Charisma en Iper Flying. Ook de laatste dwong een kamprit af. Ton Jeu, bijgeloot na verlies tegen Adonis Charisma in de tweede omloop, groeide in de koers maar was  in de eindstrijd niet opgewassen tegen Yankee Attack.

Voor Lindsey Pegram waren de druiven zuur. Zero Option Lane was misschien wel het beste paard van de middag, maar ging in de halve finale twee keer te vroeg van start tegen Ton Jeu. In de troostfinale klopte hij na mooie strijd Iper Flying, die ten opzichte van zijn eerste twee koersen dit seizoen sterk verbeterd was.

Ontheffing

Trainer Jan van Dooyeweerd en Stal de Groningers moeten voor Yankee Attack op zoek naar een nieuwe ‘leerling’. Pikeur Jan Thijs de Jong won zijn zevende kortebaan en is dus zijn ontheffing kwijt.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.