‘Wat vaker derde of vierde willen worden’

25 september 2015 13:19

Bijna een jaar nadat Howings Kumpel de overwinning voor het oprapen had in Lisse, maar dat door een te vroege start niet deed, nam de dertienjarige Duitse ruin op gepaste wijze revanche. De dertienjarige Duitse ruin maakte het karwei op de Heereweg tijdens de editie van dit jaar wél af, dit tot grote vreugde van zijn grote eigenarengroep, waar ook zijn trainer en pikeur Wim van Buytene deel van uitmaakt. De Brabander was zo onderhand wel eens toe aan een succes.

Want het zat Van Buytene dit seizoen niet bepaald mee op de kortebaan. “Ik denk dat ik gedurende dit seizoen negen van de tien starts tegen een paard heb geloot dat later de finale haalde. Vaak dan ook nog het even-nummer, waardoor je achterlangs moest draaien. Het was steeds net niet, zoals bijvoorbeeld in Medemblik. Daar werd ik één rit met minimaal verschil op de streep geklopt door Iper Flying. De tweede rit sprong Iper. Wanneer ik tijdens de eerste rit dat neusje voorsprong had in plaats van dat neusje achter, zijn we een ronde verder. Waar praten we over, een verschil van nog geen tien centimeter. Maar dan hadden we wel de latere winnaar verslagen.”

Gemak

In Lisse maakte Howings Kumpel een beresterke indruk. Zo werden cracks als Edo Venus en Co Swagerman ogenschijnlijk eenvoudig aan de zegekar gebonden, met een gemak dat we nog niet eerder van hem hadden gezien. Voor Van Buytene was het optreden van zijn pupil echter geen verrassing. “Ik ben er altijd bij gebleven dat het paard goed genoeg is om bij de laatste acht te komen en, wanneer het een beetje loopt, misschien zelfs wel verder. Vandaag paste en liep het allemaal en heeft hij laten zien dat hij nog steeds wat kan.”

Hoewel het zoet van de overwinning hem goed smaakte, werd het magere seizoen door Van Buytene niet zomaar vergeten. “Natuurlijk maakt dit veel goed. Ik hoef niet altijd te winnen, maar gedurende het seizoen had ik toch wel vaker derde of vierde willen worden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.