Warmond-voorzitter Mart Wassenaar overleden

8 september 2020 12:30

Mart Wassenaar is overleden. De voorzitter van de kortebaan van Warmond was herstellende van een operatie die hij donderdag onderging. Zondag ontstonden er plotseling complicaties die hem fataal zijn geworden.

Rond de eeuwwisseling volgde Wassenaar Henk Vergeer op als voorzitter van de Stichting Harddraverij Warmond. Met Wassenaar aan het roer leefde de kortebaan op de Herenweg als nooit tevoren. In 2015 kwam Warmond voor een lastige keuze te staan toen het op de dag van de kortebaan bijzonder heet dreigde te worden. Het bestuur kwam toen met enkele bijzonder geslaagde oplossingen zoals een schaduwtent op het stalterrein en extra water voor de paarden. Mede hierdoor kon het evenement toch doorgang vinden.

Wassenaar keek bovendien verder dan alleen zijn eigen evenement. Namens de harddraverij was hij een trouwe Super Vriend van Kortebaandraverijen.nl en afnemer van ons promotiepakket. Op de dag van zijn kortebaan straalde hij altijd van oor tot oor en nam de tijd om met zoveel mogelijk mensen te praten. Vaak deelde hij gevulde koeken uit voor iedereen die aan het werk was; iets wat zeer werd gewaardeerd.

Mart Wassenaar, als tweede van rechts, tijdens de huldiging van de kortebaan van Warmond in 2017.

Afgelopen zomer ontmoetten wij Wassenaar tijdens onze Tour de Kortebaan op de Herenweg. Het liefst wilde hij met ons een uitgebreid rondje lopen langs de baan en koffie drinken bij voetbalclub Warmunda, de plek waar jaarlijks de prijsuitreiking plaatsvindt. Dit aanbod moesten wij vanwege tijdgebrek afslaan. Wel dronken we gezellig koffie in de tuin van liefhebber en voormalig bestuurslid Gé van Dam. Wassenaar had uiteraard gevulde koeken meegenomen.

Daarna vertrokken we naar onze startplaats waar Bart Duivenvoorden ons op weg vlagde. We keken nog één keer om en zwaaiden naar Wassenaar en de rest van het bestuur. We wisten toen nog niet dat het de laatste keer zou zijn dat we de voorzitter zouden zien.

Familie en vrienden nemen in besloten kring afscheid van Wassenaar. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies!

Foto: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.