Warmond maakt zich op voor kortebaandraverij

23 juni 2014 16:04

Als de voortekenen niet bedriegen, krijgt Warmond ook dit jaar de absolute top van de kortebaansport aan de start. Vorig jaar kwam alleen de crème de la crème naar de Herenweg vanwege de strijd om het Nederlands kampioenschap. Het niveau van de paarden in het huidige seizoen ligt echter, ook in de breedte, dusdanig hoog dat er ook dit jaar op zaterdag 5 juli vanaf 13.30 uur een geweldige strijd gaat losbarsten.

Vorig jaar ging de winst op het schilderachtige parcours bij het ooievaarsnest naar Ton Jeu en Manon Pools. De Franse vos had in tegenstelling tot de concurrentie geen zware koers achter de rug en had daardoor in de finale meer lucht over dan zijn opponent Attila en Ruud Pools. Het is vooralsnog de enige zege van Ton Jeu op de kortebaan. Wel werd hij nog tweede op het gras van Stompwijk.

Het is sowieso nog niet het seizoen van trainer Aad Pools. Na vier kortebanen kwam ‘mister kortebaan’ alleen in Assendelft bij de laatste vier. Iper Flying eindigde als vierde. Deze Italiaan heeft net als Black Beauty Venus en Viva’s Limburgia (smaakmakers van de afgelopen jaren) de absolute topvorm nog niet te pakken. Blackpearl Trans R, paard van het jaar in 2012 en 2013, kwam nog helemaal niet aan de start.

Heersen

Momenteel heersen de paarden van Stal de Groningers. Initiatiefnemer Michel Roggen zag zijn troef Timmy H in Assendelft nog pechvol tweede worden. Daarna won hij echter met Prince of Moor (pikeur Wim van der Mespel) in Wognum en Yankee Attack (pikeur Jan Thijs de Jong) in Venhuizen. Tijdens deze laatste koers domineerde Roggen zelfs als nooit tevoren. Zijn andere troeven Timmy H en Evison eindigden in Venhuizen respectievelijk als tweede en derde.

Welke paarden tijdens de 126ste harddraverij in Warmond aan de start komen, wordt bekendgemaakt op donderdag 3 juli. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op de website www.kortebaandraverijen.nl , later gevolgd door een voorbeschouwing met tips. Op de site zijn tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden. Meer informatie over het evenement in Warmond is te vinden op www.harddraverijwarmond.nl. Programmaboekjes met de deelnemers worden op vrijdag 4 juli huis-aan-huis verspreid in Warmond.

Kinderen

De Stichting Harddraverij Warmond heeft er alles aan gedaan om ook de kinderen een zo leuk mogelijke middag te bezorgen. Zo kunnen zij een ritje maken op een pony, springen op het springkussen en deelnemen aan de kindertoto. Elk formulier dat wordt ingeleverd tussen 12.30 uur en 13.30 uur is goed voor een ijsje. Alle goede voorspellers ontvangen een leuke prijs.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.