Warmond hoopt op nieuwe stunt van Emi van Jip

17 juni 2019 12:04

Emi van Jip verdedigt op zaterdag 6 juli haar titel tijdens de kortebaan van Warmond. De merrie won in 2018 verrassend de koers over de Herenweg en haar grote achterban hoopt dat hun troef ook dit jaar hoge ogen gooit. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Dat Emi van Jip een kortebaan zou winnen, had de redactie van Kortebaandraverijen.nl niet durven dromen. Zij begonnen vorig jaar een ‘Super Vrienden-actie’ waarbij iedereen voor eenmalig 100 euro mede-eigenaar kon worden van een kortebaner. Uiteindelijk waren er 87 liefhebbers die meededen en via trainster Caroline Aalbers huurden zij Emi van Jip van eigenaartrainer Jan Beemsterboer. Het doel was om meer mensen te laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn en mede daardoor de terugloop in het aantal paarden op de kortebaan tegen te gaan.

Ook de Stichting Harddraverij Warmond had zich aangemeld als ‘Super Vriend’. Tot hun verbazing zagen zij hun ‘eigen’ Emi van Jip met pikeur John Dekker vorig jaar zegevieren op de Herenweg. Vooralsnog bleef het bij deze ene overwinning. De merrie laat af en toe snelle ritten zien, maar maakt even zo vaak een galoppade. Dankzij meer aanmeldingen (meer dan honderd en Warmond doet ook weer mee) spreidt Kortebaandraverijen.nl, met Gaya Vip als tweede paard, dit jaar zijn kansen.

Kortebaan Warmond 2018

Veelvraat op de kortebaan

Of de deelname van de ‘Super Vrienden’ in Warmond weer zo’n succes wordt, is nog maar de vraag. Voor winst moet er waarschijnlijk worden afgerekend met Doc Holiday, de absolute veelvraat van dit moment op de kortebaan. Vorig jaar won hij vier kortebanen (waaronder het Nederlands Kampioenschap) en pakte daarmee de titel ‘Paard van het jaar’. Ook het nieuwe seizoen is hij goed begonnen. Hij won samen met pikeur Bo Sprengers zowel in Assendelft als Venhuizen.

Concurrentie komt mogelijk van de paarden van Lindsey Pegram. Zij pakte vorig jaar de titel bij de pikeurs. Met Eliot Charisma, Southwind Raptor en Calistokingsdeep heeft ze opnieuw de beschikking over goede paarden.

Kindertoto

De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen zijn gratis deelnemen aan de kindertoto.

Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 4 juli te vinden op deze website. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.