Wacht kortebaan Lisse opnieuw een zinderend slot?

6 september 2018 07:35

De kortebaan van Lisse eindigde vorig jaar op een zeldzaam spectaculaire manier. De grote favoriet Cattiva Byd miste de start volledig en moest in de achtervolging op Viking Cehere met Wim van der Mespel. Ondanks een enorme achterstand kwam Cattiva Byd nog heel dichtbij. Op de finish was het verschil met het blote oog niet zichtbaar. Viking Cehere pakte uiteindelijk de titel. De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken hoopt uiteraard op nieuw spektakel in de editie van 2018. Op de Heereweg strijden op donderdag 27 september de paarden en pikeurs om de hoogste eer. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vooralsnog lijkt Viking Cehere een eendagsvlieg. Na zijn overwinning in Lisse volgden geen nieuwe successen. Dit seizoen kwam hij in twee starts zelfs geen enkele keer de eerste omloop door. Bovendien staat pikeur Wim van der Mespel al weken aan de kant met een blessure. Het is nog de vraag of hij op 27 september zijn titel kan verdedigen.

Cattiva Byd werd na haar tweede plaats in Lisse later ook tweede in ’t Zand. Dit seizoen won ze nog wel in Wognum, maar ging het bij de daaropvolgende deelnames steeds mis in het startvak. Vermoedelijk komt ze dit seizoen niet meer in actie.

Kortebaan Lisse 2017
Samenvatting van de kortebaan Lisse van vorig jaar.

Seizoentoppers

De favorieten moeten dan ook gezocht worden bij de seizoentoppers. Doc Holiday won dit seizoen al drie kortebanen en staat aan de leiding in het pikeursklassement. Hij wordt op de voet gevolgd door Southwind Raptor, Dutch Buitenzorg, Hero Baldwin en Calistokingsdeep. Bij de pikeurs staat Lindsey Pegram op de eerste plaats gevolgd door Manon Pools, John de Leeuw, John Dekker en Ruud Pools.

Welke paarden deelnemen, wordt bekend op dinsdag 25 september. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar het publiek zijn voordeel mee kan doen.

Feestweek

De kortebaandraverij op de Heereweg is het hoogtepunt en de afsluiting van de jaarlijkse feestweek. Deze gaat op donderdag 20 september van start met het traditionele openingsconcert. Kijk voor meer informatie en het complete programma van de feestweek op de website van de organisatie.

Rob Slootbeek, sinds 2007 bestuurslid en de man van de kortebaan, is deze zomer op een veel te jonge leeftijd van 64 jaar overleden. De liefhebber heeft zich van jongs af aan meer dan veertig jaar ingezet voor de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken. Hij stuurde de technische commissie aan en was lid van de Kermiscommissie en Lisse Draaft door. De laatste jaren was als hij ook als amateurrijder actief op de kortebaan. Voorafgaand aan de kortebaan wordt er een moment stilgestaan bij het overlijden van deze ultieme liefhebber.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.