Vroomshoop en Duindigt op conceptkalender

26 november 2014 10:03

Op de concept kortebaankalender 2015 staan 28 kortebanen. Vroomshoop en het gras van Duindigt zijn als nieuwkomers toegevoegd. Wateringen is definitief afgevallen.

Vroomshoop heeft zaterdag 23 mei 2015 als mogelijke datum van een kortebaan. In het dorp boven Almelo werd niet eerder een kortebaan georganiseerd. De Renbaan Duindigt hoopt op een kortebaan op woensdag 1 juli. De draverij maakt dan deel uit van de ‘Dag van het paard’ wat Duindigt nieuw leven wil inblazen. Op het ‘heilige’ gras is plaats voor maximaal zestien combinaties. In 2006 vond de laatste kortebaan op Duindigt plaats.

Assendelft trapt traditioneel het seizoen af op zaterdag 2 mei. De volgende kortebaan is dan op vrijdag 15 mei in Wognum, de strijd om het Nederlands kampioenschap. Waarschijnlijk maken de paarden met de hoogste seizoenswinsom in 2014 dan aanspraak op deelname. De afsluiting is op maandag 12 oktober in ’t Zand. Deze organisatie heeft een aanvraag gedaan om de aanvang te vervroegen van 13.30 uur naar 13 uur.

Wateringen organiseert voorlopig geen nieuwe kortebaan. De familie Van Nierop, de drijvende kracht, hoopt de koers te verplaatsen naar het naastgelegen Monster. Een kortebaan in dit andere Westlandse dorp is niet eerder aan de orde dan 2016.

Bekijk de conceptkalender 2015!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.