Vroomshoop definitief op kalender 2015

2 maart 2015 14:32

De aanvulling ‘onder voorbehoud’ op de kalender is definitief verwijderd. Op zaterdag 23 mei vindt op het Zwolsekanaal in Vroomshoop, tussen Almelo en Ommen, de eerste kortebaandraverij van Vroomshoop plaats.

De organisatie is in handen van de Stichting TwenEvenTs. Deze wil jaarlijks een evenement organiseren dat de gemeente Twenterand in een zo breed mogelijke kring onder de aandacht brengt. “In elke gemeente wordt wel een braderie gehouden. Wij willen echt iets unieks organiseren”, vertelt PR-man Patrick Drenthen. Hoewel er in het bestuur meerdere paardenliefhebbers actief zijn, werd er tijdens de zoektocht naar een geschikt evenement niet direct aan een kortebaan gedacht. Totdat iemand uit het dorp een kortebaan had bezocht en het bestuur van de huidige stichting tipte. “Een draverij past heel goed bij ons streven. Het is een evenement dat geschikt is voor een brede doelgroep. Het hele gezin kan komen kijken.”

Overijssels Kampioenschap

Aangezien er in dit deel van het land geen andere kortebanen op de kalender staan, wordt er gestreden om het Overijssels Kampioenschap. Deze titel geeft de eerste editie van de kortebaan in Vroomshoop direct glans. De organisatie wilde bij voorkeur koersen direct in het centrum. Deze straten bleken echter net te kort. In samenspraak met de commissie van de NDR, onder aanvoering van Jaap Poelstra, bleek het asfalt van het Zwolsekanaal (ongeveer vanaf de Churchillstraat tot de Havenstraat) de beste optie. De straat ligt op loopafstand van de huizen en is verder omgeven door bedrijven aan de ene kant en water aan de andere zijde.

Drenthen heeft vertrouwen in een geslaagd evenement. “De mensen hier zijn nuchter en vaak sceptisch over nieuwe dingen. Hoewel er nu al veel interesse is in de kortebaan, duurt het wellicht een paar jaar voordat we ons kunnen spiegelen aan andere kortebanen in het land. Uiteindelijk willen wij natuurlijk ook de mensen rijendik langs het hek.”

De kortebaandraverij wordt ‘aangekleed’ met een veelzijdig randprogramma, met onder andere een markt met streekproducten. Voor de avond staat een muziekprogramma gepland waaraan diverse koren meedoen.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.