Vrijdag twee ‘kortebaanchallenges’ in Wolvega

7 juli 2020 20:38

De liefhebbers van de kortebaan kunnen vrijdag online afstemmen op de koersen op Victoria Park in Wolvega. Kortebaandraverijen.nl heeft twee koersen omgedoopt tot ‘challenge’ ter vervanging van de koersen in Egmond aan den Hoef en Hoofddorp, die deze week anders verreden zouden worden. De eerste start is om 19.30 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief aan. Bij voorkeur op de dag zelf, maar regelmatig wijken wij af naar een datum dichtbij om zo een aansprekende koers of een koers in eigen land mee te kunnen pakken. Vrijdag staan er mooie koersen op het programma op Victoria Park Wolvega: ideaal voor een kortebaanchallenge. Koers 3 is de challenge voor Egmond aan den Hoef (aanvang 20.30 uur). De Hoofddorp Challenge is koers 4, met de start om 21.00 uur. De deelnemers aan de Tipcompetitie moeten voor beide koersen een apart tipformulier invullen.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Hiermee kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je een welkomstbonus van 25 euro.


Klik op de banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus van Runnerz.

Egmond aan den Hoef Challenge

De Egmond aan den Hoef Challenge is koers 3, voor Franse paarden. De blikvanger is Droit au Coeur (6). Pikeur Rick Ebbinge rijgt momenteel de zeges aaneen in zowel Nederland als Zweden. Ook in deze koers heeft hij een goede kans op de winst. Zijn laatste start op de Zweedse baan van Aby zette hij knap om in winst, daarvoor was hij vierde. In de winter kwam hij twee keer uit op Victoria Park. Beide keren wist hij te zegevieren. Normaal gesproken is hij in dit veld een maatje te groot voor de rest.

Voor de plaatsen is de strijd open. Elias (7) bewees vorig jaar met drie zeges op Victoria Park zijn klasse. In Duitsland deed hij met twee derde plaatsen weer wat ritme op. Ook Dame Quick (10) met Ruud Pools is kansrijk. Zij won eerder dit jaar drie keer in Wolvega. Vorige week ging het galopperend mis. Dean les Jarriais (11) is een mooie outsider. Hij won vorig jaar al eens in Wolvega door Elias te verslaan. Gali Game (8) heeft potentie. Hij is pas vier en moet zijn beste koersen nog gaan lopen.

De derde koers op Victoria Park is het online alternatief voor de kortebaan van Egmond aan den Hoef.

Dalton du Demon (2) zette vorig jaar op Victoria Park een mooie reeks neer, maar was daarna minder op dreef. Zijn eerste koers na rust eindigde hij als vijfde in Duitsland. Fortuna Phyt’s (3), Diamond ER (4) en Dona de Vrie (9) pakken trouw hun plaatsjes mee. Zij lijken veilige puntenpakkers voor de Tipcompetitie. Djoko’s Way (5) en Belle Bonanza (12) zijn bij respectievelijk André Bakker en Rob de Vlieger in goede handen. Beau Gaillard (1) en Almeric du Clos (13) kwamen al eens zonder succes op de kortebaan in actie. In dit veld staan ze voor een zwaar karwei.

ONZE TIP: 1. DROIT AU COEUR (6) 2. ELIAS (7) 3. DAME QUICK (10) 4. DIAMOND ER (4)
Outsiders: Fortuna Phyt’s (3) en Dean les Jarrias (11)

Hoofddorp Challenge

De vierde koers, de Hoofddorp Challenge, is nog moeilijker te voorspellen. Hier ligt de strijd om de winst helemaal open. Wij hebben hier een lichte voorkeur voor Baladin Williams (4). De ruin pakt trouw zijn prijsjes mee en dat hem maakt in dit veld tot de meest veilige keuze. In Berlijn eindigde hij bovendien sterk als tweede.

De vraag is of hij kan afrekenen met de twee paarden uit de stal van Jeroen Engwerda. Amiral Danica (6) kan geen recente successen overleggen, maar heeft wel de steun van kampioen Rick Ebbinge. De kampioenspikeur verkiest hem boven Bandino du Pre die ook kans heeft op een mooie klassering. Clopin du Boulay (5) stond lang aan de kant. De ruin heeft een lange erelijst op Victoria Park, al is het laatste succes alweer bijna een jaar geleden. De ruin gaat op pad met Mats Wester. Ook Cocktail du Biwetz (8) heeft veel successen in Wolvega geboekt. Zijn laatste overwinning is echter meer dan een jaar geleden. Bovendien stond hij lang aan de kant.

De Hoofddorp Challenge is lastig te voorspellen.

Apache Jeloca (7) heeft inmiddels alweer drie koersen in de benen in Duitsland, maar kwam daar nog niet helemaal uit de verf. Vorig jaar versloeg hij in Wolvega Baladin Williams. De laatste klassering van As Magic (3) en Eagle (9) is alweer even geleden. Bravo Well (1) en Droghede (2) komen voor het eerst in Nederland in actie. De eerste won zondag in Berlijn met Robbin Bot. Vrijdag heeft hij de steun van Ruud Pools.

ONZE TIP: 1. BALADIN WILLIAMS (4) 2. AMIRAL DANICA (6) 3. CLOPIN DU BOULAY (5) 4. COCKTAIL DU BIWETZ (8)
Outsider: Bravo Well (1)


Klik op de banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus van Runnerz.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.