Vrijdag twee kortebaanchallenges in Wolvega

9 september 2020 16:51

De liefhebbers van de kortebaan kunnen vrijdag online afstemmen op de koersen op Victoria Park in Wolvega. Kortebaandraverijen.nl heeft de eerste en vierde koers omgedoopt tot de Purmerend Challenge en Hillegom Challenge, vernoemd naar de kortebanen die deze week niet doorgaan vanwege het coronavirus. De meeting begint om 11.15 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Vrijdag staan er mooie koersen op het programma op Victoria Park: ideaal voor kortebaanchallenges! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebanen van Purmerend en Hillegom moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op de banner om aanspraak te maken op de welkomstbonus.

Vijf koersen

In totaal staan er vijf koersen op het programma. In onderstaand programma op de website van Draf & Rensport vind je van alle koersen de deelnemers. Twee koersen lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers tellen tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Wij hebben ons oog voor Purmerend laten vallen op de eerste koers van de dag. Hierin komen de tweejarigen voor het eerst in actie. Zij strijden in de halve finale van de Breeders Course direct om een eerste prijs van 10.000 euro. Qua prijzengeld is ook de Derby der vierjarigen interessant. Met slechts zes deelnemers leent deze koers zich echter minder goed voor een challenge. Koers 4, de Silver Challenge voor Troitteur Francais, is daarom de challenge voor Hillegom

Voorbeschouwing Purmerend Challenge

1. Faith Trot – Michael Nimczyk
2. Gigi Barosso – Rick Ebbinge
3. All In Love – Dion Tesselaar
4. Island Smart – Robbin Bot
5. Levi Boko – Erwin Bot
6. Let it be VP – Robin Bakker
7. Lacosta Star – Marciano Hauber

Het voorspellen van deze koers is bijzonder lastig, omdat er nog geen paard een koers in de benen heeft. We tippen daarom op basis van de kwalificatietijden en dan springt de 1.16,0 van All In Love (3) het meest in het oog. Wij geven echter licht de voorkeur aan Gigi Barosso (2) die de steun heeft van kampioenspikeur Rick Ebbinge en afkomstig is uit het entrainement van Paul Hagoort. De merrie kwalificeerde in 1.16,8. Stalgenoot Let it be VP zette 1.17,1 neer, maar ging tijdens de tweede kwalificatie in de fout.

Levi Boko (5) heeft als enige twee succesvolle kwalificaties in de benen in 1.17,3 en 1.17,0. Faith Trot (1) en Island Smart (4) waren een seconde langzamer in de kwalificatie. Lacoste Star bleef steken op 1.21,2, maar kan ongetwijfeld sneller.

ONZE TIP: 1. GIGI BAROSSO (2) 2. ALL-IN LOVE (3) 3. LET IT BE VP (6)
Outsider: Levi Boko (5)

Voorbeschouwing Hillegom Challenge

1. Christal Sun – Chield Wildhagen
2. Elixir Normand – Stefan Schoonhoven
3. Dalton du Demon – Michel Rothengatter
4. Falco d’Airel – Dion Tesselaar
5. Duc des Clerbosq – John Dekker
6. Dream Gibus – Anne Lehmann
7. Djoko’s Way – Jaap van Rijn
8. Dona de Vrie – Robin Bakker
9. Droit au Coeur – Rick Ebbinge
10. Eternal Wood – Harry Pools

Alle ogen zijn in deze koers gericht op Droit au Coeur (9). De vosruin is nog ongeslagen op Nederlandse bodem en won zijn laatste vijf koersen. Wij zien hem in dit veld niet verslagen worden. Bijna al zijn concurrenten beten de laatste keer hun tanden stuk op de favoriet. Daarvan presteert Falcon d’Airel (4) het meest constant. De hengst won op Duindigt en versloeg toen goede paarden. Twee weken geleden plakte hij daar een sterke tweede plaats in Frankrijk aan vast. Dalton du Demon (3) eindigde tijdens zijn laatste start op Victoria Park even verrassend als sterk als tweede. Een nieuwe ereplaats behoort nu opnieuw tot de mogelijkheden.

De overige paarden hebben geen spectaculair rijtje met laatste starts. Elixir Normand (2) en Dream Gibus (6) wonnen onlangs wel in Duitsland. Duc des Clerbosq (5) en Dona de Vrie (8) zijn trouwe deelnemers op Victoria Park en weten zich regelmatig te plaatsen. Djoko’s Way (7) heeft de steun van Jaap van Rijn, maar werd tijdens zijn laatste starts uitgeschakeld. Cristal Sun (1) en Eternal Wood (10) staan voor een zware klus.

ONZE TIP: 1. DROIT AU COEUR (9) 2. FALCON D’AIREL (4) 3. DALTON DU DEMON (3)
Outsider: Djoko’s Way

Foto: Ruud de Groot


Klik op de banner om aanspraak te maken op de welkomstbonus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.