Vriendendag alsnog geannuleerd vanwege financiële problemen

2 mei 2023 12:13

De Vriendendag op vrijdag 19 mei in Wognum gaat alsnog niet door. ZEturf heeft de huidige samenwerking vlak voor het seizoen stopgezet. Hierdoor is elke investering op dit moment onverantwoord.

De wedorganisatie heeft ons drie weken (!) voor de start van het seizoen laten weten dat de kosten niet opwegen tegen de baten en de huidige samenwerking per 1 mei zou stoppen. Hierdoor valt meer dan de helft van onze inkomsten voor de werkzaamheden voor deze website weg.

En dat terwijl we na het vorige seizoen juist hadden geconstateerd dat de inkomsten omhoog moeten, omdat we niet langer ander werk kunnen laten schieten om voor een beduidend lager bedrag verslag te doen van de kortebaan. De drafsport zien wij grotendeels als hobby. Wij accepteren daarom dat de inkomsten lager liggen. Maar het moet wel in de juiste balans zijn.

Het beste van maken

Dat ZEturf de huidige samenwerking zo vlak voor het seizoen stop heeft gezet, levert ons een groot probleem op. Aangezien wij al afspraken hebben gemaakt met diverse verenigingen en veel mensen zich hebben opgegeven als Vriend proberen wij er de komende tijd toch maar het beste van te maken.

Meer dan kostendekkend zal het niet zijn. Omdat wij ander werk moeten laten schieten, moet er zelfs geld bij. Wanneer inkomsten opdrogen, moeten uitgaven dezelfde weg volgen. In deze situatie is een investering als de Vriendendag niet mogelijk. Wij vinden dit heel vervelend, vooral voor iedereen die zich al heeft opgegeven en er veel zin in had.

Toekomst

Hoe moet het nu verder? Inmiddels heeft ZEturf begrip getoond voor onze situatie en de huidige samenwerking stopt daarom niet op 1 mei, maar op 1 juni. Hierdoor hebben wij iets meer tijd om een oplossing te vinden. Volgende week hebben wij een gesprek met ZEturf om te praten over een eventuele nieuwe vorm van samenwerking. Wij hebben niet de illusie dat dit leidt tot een soortgelijke deal, maar hopen wel een tussenoplossing te vinden.

Ondertussen kijken wij goed om ons heen in de hoop in contact te komen met nieuwe partners. Heb je een idee? Laat het ons vooral weten door een mail te sturen naar [email protected].

Wij vinden dit heel vervelend, vooral voor iedereen die zich al heeft opgegeven en er veel zin in had.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.