Vriendendag 2019 in teken van Guus Knijnenburg

7 juli 2019 11:28

De Vriendendag van Kortebaandraverijen.nl vindt dit jaar opnieuw plaats op de ochtend voorafgaand aan de kortebaan van Stompwijk, maandag 22 juli. Tijdens deze bijeenkomst in de Zoeterwoudse Klaverhal eert de redactie de legendarische Guus Knijnenburg. Hiervoor is zijn neef Marcel Knijnenburg (tevens voorzitter van ‘Nootdorp’) aanwezig. Ook zijn Caroline Aalbers, John Dekker en Jan Beemsterboer te gast.

Guus Knijnenburg nam in het jaar 2000 afscheid van de drafsport tijdens de kortebaan van ’t Zand. Zijn collega’s hadden gezorgd dat hij mocht starten met de twee beste paarden van dat moment. Dat hij met Apache de kortebaan won, was dan ook geen verrassing. Het betekende zijn 93ste kortebaanoverwinning. Daarmee bekleedt hij nog altijd de vierde plaats op de lijst van de meest winnende pikeurs ooit. Neef Marcel zal tijdens de Vriendendag vertellen over zijn ervaringen met ‘oom Guus’. Ook weet hij nog goed hoe het er vroeger op het entrainement in Nootdorp aan toe ging.

Guus Knijnenburg achter het paard Iron Buitenzorg in 1998.

Speciaal voor alle Super Vrienden komen ook Caroline Aalbers, John Dekker en Jan Beemsterboer naar de Vriendendag. Aalbers leerde het vak onder andere van Guus Knijnenburg, maar komt vooral vertellen over de paarden Emi van Jip en Gaya Vip. Deze paarden vertegenwoordigen dit seizoen de meer dan honderd Super Vrienden tijdens het kortebaanseizoen.

Met de uitreiking van de prijzen van de TipCompetitie 2018, dit jaar voor het eerst met de Rob Slootbeek Wisseltrofee, en het invullen van het Winscoreformulier door Leon Zoetemelk en Ruud de Groot zit het programma van deze ‘Vriendendag’ weer propvol.

Zoeterwoude

Alle Vrienden Plus-leden én Super Vrienden zijn van harte uitgenodigd voor het bijwonen van deze happening. De ‘Vriendendag’ wordt zoals altijd gehouden in de Klaverhal te Zoeterwoude. De bijeenkomst begint precies om 10.00 uur en wordt om 11.30 uur afgesloten met een bescheiden buffet. Daarna is iedereen ruim op tijd voor de kortebaan van Stompwijk.

Caroline Aalbers, John Dekker en Jan Beemsterboer zijn aanwezig om te vertellen over de paarden van de Super Vrienden.

Omdat wij maar anderhalf uur hebben, vragen wij de bezoekers strikt op tijd te komen. De zaal is vanaf 09.30 uur open en de koffie en/of thee staat klaar. Voor alle aanwezigen ligt er een entreekaartje én programma van de kortebaan van Stompwijk klaar. De bijeenkomst is voor de Vriend Plus-leden en Super Vrienden gratis. Introducees zijn van harte welkom. Zij betalen echter 10 euro inclusief entreekaart en programma voor Stompwijk.

Aanmelden

Om te weten hoeveel ‘Vrienden’ wij op maandag 22 juli mogen ontvangen (alleen al voor het buffet onontbeerlijk) vragen wij iedereen zich uiterlijk maandag 15 juli aan te melden. Dit kun je doen door een mail te sturen naar info@kortebaandraverijen.nl. Vermeld (indien van toepassing) ook de naam van jouw introducé. Hij/zij betaalt bij het binnentreden van de zaal.

De inschrijving is vanaf nu geopend. Geef je snel op, hoewel wij kunnen uitwijken naar een grotere zaal, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.