Ook Voorschoten op lijst Immaterieel Erfgoed

14 december 2018 13:03

Na Stompwijk en Medemblik zijn ook de Voorschotense Paardendagen’ erkend als Immaterieel Erfgoed van UNESCO. Naast de kortebaan bestaat het evenement uit onder andere de Paardenmarkt, waarvan de eerste vermelding stamt rond het jaar 1200.

Voor de erkenning op de erfgoedlijst is de organisatie jaren bezig geweest.  “Wij hebben de hele geschiedenis uitgezocht”, zegt Voorzitter Cees Bijloos van de Paardendagen in het Leidsch Dagblad. “De erkenning komt op een prachtig moment. Wij krijgen de laatste jaren alleen maar ellende over ons heen. Er zijn allemaal activisten die roepen dat wij van alles fout doen. Terwijl dit absoluut niet het geval is en alleen maar bezig zijn om een stukje cultuur in stand te houden.”

De erkenning moet nog worden ondertekend om officieel te worden. Bijloos verwacht dat dit gebeurt in de aanloop naar de Paardendagen van 2019. Deze vinden plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli. De kortebaandraverij verricht op vrijdag de aftrap. De organisatie hiervan ligt in handen van de Stichting Paardensport Voorschoten. De editie van 2018 werd afgelast vanwege de hitte. De Paardenmarkt, een dag later, ging met veel lagere temperaturen wel door.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.