Voorschoten Challenge: Elitepaarden in Wolvega

20 juli 2020 06:53

De liefhebbers van de kortebaan kunnen vrijdag online afstemmen op de koersen op Victoria Park in Wolvega. Kortebaandraverijen.nl heeft de derde koers omgedoopt tot de Voorschoten Challenge, vernoemd naar de kortebaan die vrijdag niet door kan gaan vanwege het coronavirus. De meeting begint om 11.35 uur. De start van de Voorschoten Challenge is om 12.35 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Vrijdag staan er mooie koersen op het programma op Victoria Park Wolvega: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Voorschoten moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Hiermee kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op dit linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Acht koersen

In totaal staan er acht koersen op het programma. Op de beelden word je uitgebreid ingelicht over de kanshebbers van alle koersen zodat je goed voorbereid je weddenschappen kunt plaatsen. Eén koers lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers telt tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Oorspronkelijk wilden wij het Criterium der vierjarigen uitlichten, maar omdat daarin slechts zes paarden van start gaan, hebben wij gekozen voor een meer uitdagende koers. Wij hebben ons oog laten vallen op de derde koers waarin negen elitepaarden van start gaan over de lange afstand van 2600 meter.

Voorbeschouwing derde koers

1. Give You All of Me – Michel Rothengatter
2. Flavius – Dion Tesselaar
3. Durk M Boko – Frans van der Blonk
4. Iron Vivant – Finn Verkaik
5. Banker Transs R – André Bakker
6. Louie Brodde – Robin Bakker
7. Very Impressive S – Cees Kamminga
8. City Guide – Erwin Bot
9. Prosperous – Michael Nimczyk

Het deelnemersveld is om je vingers bij af te likken. Zo komt Prosperous (9) aan de start met de Duitse toppikeur Michael Nimczyk. De ruin staat op stal bij Henk Grift die dit paard omschrijft als zijn beste ooit. Dit jaar won hij al op de baan van Vincennes, waar alleen de allerbesten om de prijzen mee kunnen strijden. Daarna was hij ook succesvol in Zweden. Twee keer eerder kwam hij in Nederland aan de start. Beide keren wist hij te winnen. De lange afstand is bovendien in zijn voordeel. Dit paard is dan ook de logische favoriet.

Stalgenoot Louie Brodde (6) debuteert op Nederlandse bodem. Dit jaar wist hij drie keer achter elkaar te winnen op Zweedse bodem. Met 1.10,7 heeft hij bovendien de snelste kilometertijd staan. De paarden van Grift zijn niet de enigen die internationaal naam hebben gemaakt. Zo won City Guide (8) vorig jaar meerdere koersen in Frankrijk. Hij stond echter lang aan de kant en maakte vier weken geleden zonder succes zijn rentree op Franse bodem. In Nederland is de troef van Erwin Bot in twee starts nog ongeslagen. Iron Vivant (4) was in het verleden zelfs een seriewinnaar op Victoria Park. Daarna was hij succesvol in zowel België als Frankrijk. De pupil van Jeroen Engwerda koerste echter ook bijna een jaar niet en moet daarom worden afgewacht.

Zware tegenstand

Durk M Boko (3) verdient zijn geld vooral in eigen land. De Gouden Zweep-winnaar is bijna altijd voorin de uitslag te vinden, vaak als winnaar. De tegenstand is echter nu bijzonder zwaar. We zijn benieuwd hoe hij zich hier tegen kan weren. Ook Flavius (2) staat er zwaar in. De troef van Dion Tesselaar pakt trouw zijn ereplaatsen mee en kan zich ook nu weer klasseren. Give You All of Me (1) staat op stal bij Michel Rothengatter, die zijn paarden momenteel in topvorm heeft. De ruin heeft talent, maar beduidend minder winsom dan de concurrentie. Tegen dit kaliber paarden is het voor hem alle hens aan dek.

Banker Transs R (5) kon in zijn laatste starts niet overtuigen. Drie jaar geleden was hij echter een seriewinnaar in Wolvega. Very Impressive S (6) trof de laatste keren sterke tegenstand in Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Hij kwam tot een derde en vierde plaats in snelle tijden.

ONZE TIP: 1. PROSPEROUS (9) 2. LOUIE BRODDE (6) 3. DURK M BOKO (3)
Outsiders: Iron Vivant (4) en City Guide (8)

Update 24-7-: LOUIE BRODDE (6) EN PROSPEROUS (9) GESCHRAPT!


Klik op de banner voor de gratis beelden en om gebruik te maken van de welkomstbonus van 25 euro.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.