‘Voorliefde voor straatstenen’

3 augustus 2012 07:31

Net als vorig jaar won Attila donderdag de kortebaan in Santpoort. De vijfjarige ruin was op de Hoofdstraat een klasse apart en bezorgde zowel zijn pikeur Ruud Pools als zijn trainer Cees Hetteling de eerste zege van dit seizoen.

“Hij lijkt een voorliefde te hebben voor straatstenen”, blikt Cees Hetteling terug. “Hij was afgelopen zaterdag al in goeden doen in Voorschoten, maar moest tijdens de derde omloop vijf meter geven aan Blackpearl Trans R. Dat was te veel. In Santpoort was hij minstens zo goed. Het is een fijn paard. Hij is ontzettend trouw; hij heeft volgens mij op de kortebaan pas één keer gesprongen.”

Komende vorm

Ook Ruud Pools was onder de indruk van Attila. “In Voorschoten werd mij duidelijk dat zijn vorm komende was. Met elke start dit seizoen werd hij scherper. Nu had hij het voordeel dat hij de belangrijke ritten van de koers voorom mocht draaien. We verloren alleen tijdens de finale een rit. Attila gleed bij de start even weg, waardoor we niet optimaal op gang kwamen. Het verschil was halverwege een hoofd, maar ik heb die rit laten lopen. Met nog een kamprit in het vooruitzicht ga ik hem op zo’n moment niet uitmelken.”

Attila balanceert momenteel op de winsomgrens van 12.000 euro. Wanneer hij weer aan de start verschijnt op de kortebaan kan Hetteling daarom nog niet zeggen. “Een groot deel van zijn eigenarengroep wil graag in Beverwijk starten. Vorig jaar hebben we dat niet gedaan, zodat hij in Schagen kon deelnemen. Natuurlijk wil ik daar weer met hem van de partij zijn, dat is een thuiswedstrijd voor mij. We moeten dus nog even overleggen.”

Lees vanaf vrijdag 10 augustus meer over de kortebaan in Santpoort in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.